„Bunka“ yra japoniškas daugiafunkcinis virtuvinis peilis, toks kaip ir „Santoku“. Tai tarpinis variantas tarp Gyuto ir Nakiri. Plačios geležtės dėka „Bunka“ peilis labai tinka daržovėms pjaustyti smulkinti ar sudalinti kubeliais, o trikampio formos geležtės smaigalys ypač naudingas pjaustant žuvį ir mėsą.
„Bunka“ išvertus reiškia „kultūra”, todėl „Bunka Bōchō“ pažodžiui reiškia „kultūrinį virtuvinį peilį“ arba tiesiog „kultūrinį peilį“, o pavadinimas kilo iš to, kad Bunka peiliai buvo naudojami ruošiant tradicinės japonų virtuvės patiekalus namuose.
“Satoru“ japonų kalba reiškia „išmintį“ ar „nušvitimą“- tai sufleruoja teisingą jūsų pasirinkimą. Šie peiliai- tai puikus pasirinkimas profesionalams ir mėgėjams, vertinantiems optimalų kainos ir kokybės santykį.
Bendras peilio ilgis 33,4 cm.
Ašmenų ilgis 20 cm.
Geležtės plotis 4,4 cm.
Storis ties pentimi 2 mm.
Peilio svoris 175 g.
Apie gamintoją:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” buvo įkurta 1947 m. Seki mieste. Įmonės tikslas- gaminti patikimus ir ilgaamžius virtuvės įrankius ir “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” tęsia savo misiją- laikydamiesi aukščiausių kokybės standartų kuria ir gamina pažangiausius virtuvinių peilių modelius sujungdami ilgametes kalvystės tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis. Kvalifikuotų meistrų kruopščiai pagaminti japoniški virtuvės peiliai – jų aistros savo darbui rezultatas. O Seki miestas, kuriame yra gamykla, garsėja unikaliais ir tradiciniais kalvystės metodais, turinčiais daugiau nei 700 metų istoriją.
Ji prasidėjo Kamakura epochoje (1185.-1333), kai žymus kardų meistras Motoshige persikėlė į Seki ir čia pradėjo kaldinti savo kardus bei mokyti kitus šio amato. Seki apylinkes supo dideli pušynai, kur kalviai galėjo gauti jiems reikalingos medžio anglies, taip pat čia buvo tinkamas vanduo, todėl Seki miestas tapo tinkama vieta kardams gaminti. Laikui bėgant, meistrų daugėjo ir daugiau nei 300 kalvių čia gyveno ir gamino geriausius samurajų kardus Muromachi epochoje. (1336-1573). Tada Seki miestas suklestėjo kaip samurajų kardų gamybos centras ir tapo žinomas visoje Japonijoje.
Po Meiji laikotarpiu paskelbto kardų uždraudimo akto „Haitorei“ (1876) jų paklausa ženkliai sumažėjo, tačiau meistrai savo ištobulintus kalvystės įgūdžius pritaikė peilių bei žemės ūkio padargų gamybai. Dar ir dabar Seki miestas ir jo apylinkės yra žinomos kaip viena garsiausių peilių gamybos sričių pasaulyje. Čia pagaminti virtuvės peiliai užima daugiau nei 50% Japonijos rinkos ir yra vertinami už aukščiausius kokybės standartus.