Tradicinis japonų kirvis Nakiri iš Blacksmith serijos yra specialus virtuvinis peilis daržovėms. Puikiai tinka smulkiai pjaustyti, pjaustyti ir trupinti. Pajuodę peilio ašmenys atrodo kaip „Mėnulio paviršius“ – Mėnulio paviršius, išmargintas krateriais. Pjaustant sukuria specialią oro pagalvę ir neleidžia daržovių gabalėliams prilipti prie ašmenų. Tai labai palengvina tiek virėjo, tiek virėjo mėgėjo darbą.
AUS-8 Hammered rankomis kaltas daug anglies turintis plienas, naudojamas kaip ašmenų medžiaga, yra labai patvarus ir puikiai laikosi kraštą – pagrindiniai profesionalaus virtuvės įrankio pranašumai. Itin aštriam galandimui peilis yra apdirbtas rankomis ant #5000 grūdėtumo japoniško vandens pagrindo šlifavimo akmens. Dėvėjimui atspari peilio rankena pagaminta iš micarta – medžiagos, kuri padidino atsparumą tiek aukštai, tiek žemai temperatūrai.
Po naudojimo peilį reikia nuvalyti, nuplauti vandeniu ir nuvalyti sausa šluoste. Peilių negalima laikyti šlapi. Tai svarbus reikalavimas, kurio reikia laikytis norint, kad ašmenys būtų puikios būklės daugelį metų.
Japoniškas Nakiri peilis parduodamas dovanų dėžutėje su japoniško stiliaus japoniško peilio ritiniu.