Pjaustyklė yra labai naudingas virtuvinis peilis, skirtas pjaustyti maistą tvarkingais griežinėliais. Tinka ruošiant bet kokius patiekalus arba dedant ant užkandžių lėkštės.
Išskirtinis pjaustymo peilio bruožas yra ilgas ir gana siauras geležtė, kuri vienu judesiu gali perpjauti beveik bet kokį gaminį. Tai beveik klasikinis Chef, tik siauras, skirtas plonai filė pjaustymui.
Pjaustyklės funkcijos panašios į japoniško yanagiba peilio paskirtį. Taigi pjaustymo peilis dažnai naudojamas šviežios ir sūdytos žuvies drožimui ruošiant japoniškus patiekalus.
Kasdieniame gyvenime šis peilis taip pat dažnai naudojamas didelių dydžių gaminiams, pavyzdžiui, pyragams, melionams ar arbūzams, pjaustyti.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.