Puikios Jūsų pietų idėjos

Pietų idėjos
2023-04-24 14:32

Pietų idėjos – tikras išsigelbėjimas pritrūkus naujų skonių ant jūsų stalo. Pietūs – viena iš svarbiausių dienos dalių, tad labai svarbu, kad jie būtų sveiki, sotūs ir skanūs. Po dienos darbų neretai ieškome lengvo ir gero kitos dienos pietų, kuriuos galėtume įsidėti į darbą, mokyklą ar išvyką, sprendimo, svarstome, ką pagaminti pietums greitai ir skaniai. Čia į pagalbą atkeliaujame mes, papasakodami jums, kokios yra paprastos idėjos pietums.

Ką pagaminti pietums greitai ir skaniai?

Visiškai nesvarbu, ar tai bus skanūs pietūs vyrui, ar visai šeima, o gal pasiruošimas rytdienos pietums. Šiame straipsnyje pateiktos idėjos pietums, tikimės, palengvins jūsų kasdienybę ir sutaupys laiko mėgstamoms veikloms. Žemiau pateikiamos 8 skanių pietų idėjos.

Bulviniai blynai

Jums reikės:

  • 5 bulvių
  • Svogūno
  • Vienos česnakų skiltelės
  • Kiaušinio
  • 3 v. š. miltų
  • 100 ml aliejaus
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

Nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų, gerai viską išmaišykite. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir įkaitinkite. Šaukštu formuokite blynelius iš paruoštos masės ir apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus. Pagardinkite grietine.

Spagečiai su vištienos kukuliais

Jums reikės:

  • 500 g  spagečių
  • 350 g maltos vištienos
  • Svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • Kiaušinio
  • 2 v. š. džiūvėsėlių
  • 400 g marinuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
  • Sauja tarkuoto sūrio
  • Druskos
  • Pipirų
  • Provanso žolelių
  • Bazilikų

Gaminimas:

Svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite. Pusę smulkinto česnako ir svogūno suberkite į mėsą, įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotą sūrį, pagardinkite druska, pipirais, įberkite džiūvėsėlių ir gerai viską išmaišykite. Suformuokite nedidelius kukulius, dėkite juos į įkaitusią keptuvę su aliejumi ir kepkite kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Iškepusius kukulius išimkite, o į keptuvę suberkite likusius smulkintus svogūnus ir česnakus, šiek tiek pakepinkite, supilkite smulkintus marinuotus pomidorus, pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis ir pakaitinkite apie 5 min. Sudėkite kukulius atgal į keptuvę ir patroškinkite dar 15-20 min. Kol kukuliai troškinasi, išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakelio. Išvirus makaronams nupilkite skysčius ir supilkite kukulius su padažu. Išmaišykite.

Moliūgų ir bulvių apkepas

Jums reikės:

  • 400 g moliūgų
  • 4 bulvių
  • Didelio svogūno
  • 2 kiaušinių
  • 4 v. š. miltų
  • 200 g Parmezano sūrio
  • 2 v. š. sviesto
  • Druskos
  • Pipirų

Gaminimas:

Moliūgus ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai pjaustytus svogūnus apkepkite keptuvėje su 1 v. š. sviesto, suberkite į moliūgų ir bulvių masę. Supilkite išplaktus kiaušinius. Berkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite. Kepimo indą patepkite sviestu, į jį sukrėskite masę ir tolygiai paskirstykite. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Baigiant kepti apiberkite apkepą sūriu.

Vištiena su grietinėle ir pievagrybiais

Jums reikės:

  • 4 vnt. vištienos ketvirčių
  • Svogūno
  • 300 g pievagrybių
  • Nedidelio pundelio krapų
  • Nedidelio pundelio svogūnų laiškų
  • 250 ml grietinėlės
  • Druskos
  • Maltų kvapiųjų pipirų

Gaminimas:

Išvirkite vištieną: dėkite ketvirčius į pasūdytą vandenį ir virkite apie 40 min. Supjaustykite pievagrybius ir svogūnus, apkepinkite juos keptuvėje. Išvirusią vištieną nunerkite nuo kaulų ir apkepkite keptuvėje. Į apkeptą vištieną sudėkite apkepintus svogūnus ir grybus, kelias minutes patroškinkite. Supilkite grietinėlę, suberkite smulkintus žalumynus, viską išmaišykite ir šiek tiek pakaitinkite. Šis patiekalas puikiai tiks kartu su ryžiais ar bulvėmis.

Orkaitėje kepta lašišų filė su garstyčiomis ir medumi

Jums reikės:

  • 800 g lašišų filė
  • 2 v. š. medaus
  • 5 v. š. garstyčių (galite rinktis tiek grūdėtas, tiek trintas)
  • Šlakelio citrinų sulčių
  • Druskos

Gaminimas:

Lašišų filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į dubenį, įdėkite medaus, garstyčių, įlašinkite kelis lašelius citrinų sulčių, įberkite šiek tiek druskos. Gerai įtrinkite lašišų gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį įvyniokite į foliją. Paruoštus filė gabalėlius sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Tiršta čili sriuba

Jums reikės:

  • 400 g jautienos-kiaulienos faršo
  • 400 g savo sultyse marinuotų smulkintų pomidorų
  • 2 skardinių konservuotų raudonųjų pupelių
  • Didelio svogūno
  • 3 česnakų skiltelių
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 1 raudonojo čili pipiro
  • Druskos
  • Saldžiųjų paprikų miltelių
  • Kietojo sūrio

Gaminimas:

Susmulkinkite česnakus ir svogūną, suberkite į keptuvę ir šiek tiek pakepinkite. Įdėkite faršą, įberkite šiek tiek druskos, saldžiųjų paprikų miltelių, išmaišykite ir pakepinkite. Kol faršas kepa, į puodą supilkite marinuotus pomidorus, konservuotas pupeles (kad masė būtų vientisesnė, galite jas permalti elektriniu trintuvu), smulkiai pjaustytą papriką ir smulkintą čili pipirą. Suverskite apkeptą faršą, viską išmaišykite ir užkaitinkite. Pavirkite 5-7 min. Jei trūksta, įdėkite daugiau druskos. Sriubai išvirus pilkite ją į dubenėlius, apibarstykite sūriu. Prie sriubos labai tiks česnakinis prancūziškas batonas.

Netikri balandėliai

Jums reikės:

  • 1 kg maltos kiaulienos
  • 500 g šviežių kopūstų
  • 200 g morkų
  • 100 g svogūnų
  • 500 g virtų ir atvėsintų ryžių
  • 15 g druskos
  • 1 a. š. juodųjų maltų pipirų
  • Kelių laurų lapelių

Gaminimas:

Morkas ir svogūną sutarkuokite smulkesne, o kopūstus – stambesne tarka. Į daržoves dėkite faršą, virtus ir atvėsusius ryžius, pagardinkite druska ir pipirais ir viską gerai išmaišykite. Formuokite kotletukus ir dėkite juos į kepimo indą, įpilkite maždaug 1 cm vandens, įdėkite kelis laurų lapelius. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 65 min. Šį patiekalą galite gaminti karšto oro gruzdintuvėje arba garų puode.

Įdarytos bulvės

Jums reikės:

  • 4 didelių bulvių
  • 150 g sūrio
  • 100 g rūkytos šoninės
  • 60 g sviesto
  • 60 g grietinės
  • 4 v. š. pomidorų padažo
  •  4 česnakų skiltelės
  • 1 ryšulėlio petražolių

Gaminimas:

Nuplautas ir nusausintas bulves subadykite iš visų pusių šakute. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite bulves ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusias bulves perpjaukite išilgai. Šaukštu išskaptuokite bulvių minkštimą viduryje, jį sudėkite į dubenėlį. Į bulvių masę dėkite susmulkintą šoninę, 100 g tarkuoto sūrio, įspauskite česnakų skilteles, įdėkite grietinės, pomidorų padažo ir gerai išmaišykite. Į bulvių vidų dėkite paruoštą masę, likusį sūrį sutarkuokite ir apibarstykite paruoštas bulves. Taip paruoštas bulves kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje dar kelias minutes, kol gražiai apskrus. Prieš tiekiant apibarstykite smulkintomis petražolėmis.

Tikimės, kad šios pietų idėjos pavirs pietų patiekalais ant jūsų stalo. Tam, kad maistas būtų skanus ir sveikas neužtenka vien sveikų produktų. Sveikiems pietums pagaminti labai svarbu ir gamybos būdas. Garų puodas – puikus būdas gaminti itin skaniai ir sveikai. Gaminant šiame puode nereikalingi papildomi riebalai, tad taip galite išvengti jų pertekliaus, o gariniu principu gaminamas maistas yra sultingesnis ir sodresnio skonio, mat iš jo nepasišalina jokie nereikalingi skysčiai. Nepamirškite, kad čia pateikiamos pietų idėjos gali būti paįvairinamos papildomais ingredientais, kepimo būdu ar tiesiog pagardais. Nebijokite rinktis ir eksperimentuoti.

Be komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Mes naudojame slapukus, kad pagerintume jūsų patirtį mūsų svetainėje. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų salygos ir privatumas
PradinisProfilis
Paieška
Į viršų