Pietūs vaikams – lengvi ir greiti receptai

Pietūs vaikams
2023-01-25 21:46

Pietūs vaikams, kaip ir suaugusiems, yra ypač svarbūs, mat jų metu organizmą aprūpiname visomis pagrindinėmis maistinėmis medžiagomis ir papildome jį energija visai likusiai dienai. Sveiki ir subalansuoti pietūs nebūtinai turi būti gaminami ištisas valandas naudojant įmantrius įrankius ar prietaisus. Sveiki ir skanūs pietūs vaikams gali būti pagaminami išties lengvai ir greitai. Tam prireiks tik kelių ypač kokybiškų akmens masės puodų ar kitų įrankių, o kokie yra paprasti ir lengvi receptai vaikams, pasufleruosime mes.

9  lengvi receptai vaikams

Tam, kad pietūs vaikams netaptų galvos skausmu jų tėvams, siūlome išbandyti kelis ypač lengvai pagaminamus patiekalus. Šie žemiau pateikiami paprasti receptai vaikams bus ne tik naudingi, bet ir skanūs.

Garuose kepti vištienos suktinukai

Jums reikės:

  • 900 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 2 kiaušinių
  • 1 svogūno
  • 3–4 česnakų skiltelių
  • 50 g avižų sėlenų
  • juodųjų pipirų
  • kario
  • druskos

Gaminimas:

        Nuplautą ir nusausintą vištieną iš abiejų pusių išmuškite. Svogūną ir česnako skilteles smulkiai sukapokite. Jais, pipirais, kario prieskoniais ir druska įtrinkite vištieną, uždenkite ir palikite šaldytuve 1-2 val. marinuotą vištieną sumaišykite su plaktais kiaušiniais, apvoliokite avižų sėlenose ir susukite į ritinėlius. Paruoštus suktinukus dėkite į kepimo indą ir kepkite konvekcinėje krosnyje 180 laipsnių temperatūroje apie 35–45min. su 50 proc. garų funkcija. Vėliau išjunkite garus ir paskrudinkite dar 5–10 min.

Orkaitėje kepti kalakutienos kotletukai

Jums reikės:

  • 900 g kalakutienos faršo
  • 4 kiaušinių
  • 110 g avižų sėlenų
  • 50 ml vandens
  • paukštienos priekonių
  • druskos

Gaminimas:

Kalakutieną sumaišykiter su kiaušiniais, sėlenomis, vandeniu, prieskoniais ir druska. Iš masės formuokite kotletukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20–25 min.

Ryžių košė su žirneliais

Ryžiai su žirneliais

Jums reikės:

  • 250 g ilgagrūdžių ryžių
  • 300 g šaldytų žirnelių
  • 1 svogūno
  • 2 v. š. sviesto
  • 1 l daržovių sultinio
  • 50 g fermentinio sūrio
  • 20 g šviežių bazilikų lapelių

Gaminimas:

Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, įberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir juos patroškinkite. Suberkite ryžius, šiek tiek pakepinkite ir iš lėto supilkite sultinį. Pavirę 10 min. sudėkite žirnelius ir virkite dar 20 min. Išvirusią košę pagardinkite likusiu sviestu. Išdėliojus į lėkštes apibarstykite tarkuotu sūriu ir papuoškite šviežiais bazilikais.

Žalia košė

Jums reikės:

  • 500 g bulvių
  • 300 g brokolių
  • 100 g šaldytų žirnelių
  • 100 g porų
  • 100 ml pieno
  • 2 v. š. sviesto
  • druskos

Gaminimas:

Visas daržoves išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirus nupilkite vandenį, įpilkite pieno, įdėkite sviesto ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

Virti bulvinukai

Jums reikės:

  • 500 g virtų bulvių
  • 5 v. š. miltų
  • 1 kiaušinio
  • 100 g grietinės
  • 100 g sviesto
  • druskos

Gaminimas:

Sutrinkite išvirtas bulves. Į masę berkite miltus, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę iškočiokite pailgomis 2 cm juostelėmis ir supjaustykite. Supjaustytus bulvinukus suberkite į verdantį šiek tiek pasūdytą vandenį ir virkite apie 10 min. Tiekite su grietinės ir sviesto padažu.

Lietiniai su šviežiais kopūstais

Lietiniai su kopūstais

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 1 st. pieno
  • 1 st. Gazuoto mineralinio vandens
  • 2 žiupsnelių druskos
  • 700 g baltagūžių kopūstų
  • 1 morkos
  • 2 svogūnų
  • 200 g varškės sūrio
  • 1 v. š. sviesto
  • juodųjų pipirų
  • citrinos
  • parmezano sūrio

Gaminimas:

Į indą įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, mineralinį vandenį, įberkite druskos ir gerai išplakite. Plakant suberkite miltus. Iš paruoštos tešlos iškepkite lietinius. Smulkiai supjaustykite kopūstus, sutarkuokite morkas. Į puodą dėkite šaukštą sviesto, smulkintus svogūnus ir šiek tiek pakepinkite. Sudėkite smulkintas daržoves, įpilkite kelis šaukštus verdančio vandens, įberkite šiek tiek druskos, įspauskite citrinos sulčių. Troškinkite kol suminkštės. Tuo tarpu sumalkite varškės sūrį. Nupilkite vandenį iš suminkštėjusių daržovių, sudėkite sūrį ir viską išmaišykite. Gautą masę tepkite ant lietinių ir suvyniokite. Paruoštus lietinius su įdaru dėkite į kepimo indą, pabarstykite tarkuoto parmezano sūrio ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje kol išsilydys sūris.

Lietiniai su grybais

Lietiniai su grybais

Jums reikės:

  • 3 st. vandens
  • 3 kiaušinių
  • 300 g miltų
  • druskos
  • 3 v. š. aliejaus
  • 400 g pievagrybių ar kitų miško grybų
  • 100 g svogūnėlių su laiškais
  • 100 g grietinės
  • 2 v. š. smulkintų šviežių krapų
  • maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su druska, įpilkite vandenį, plakant suberkite miltus. Paruoštą tešlą palikite pusvalandžiui šaldytuve. Prieš kepant lietinius, į tešlą įmaišykite aliejaus. Kepkite lietinius iš abiejų pusių. Paruoškite įdarą: susmulkinkite svogūnus, smulkiai supjaustykite grybus. Keptuvėje išlydykite sviestą, trumpai pakepinkite svogūnus, sudėkite grybus ir troškinkite apie 4 min. Sudėkite grietinę įberkite druskos ir pipirų, apibarstykite v. š. miltų ir ant nedidelės ugnies troškinkite, kol masė sutirštės. Išjunkite viryklę ir į įdaro masę įberkite krapus. Ant kiekvieno lietinio dėkite paruoštos masės ir sulankstykite. Sulankstytus lietinius trumpai pakepkite keptuvėje. Patiekite su grietine.

Kefyro blyneliai su vištiena

Jums reikės:

  • 250 g vištienos faršo
  • 125 ml kefyro
  • 2 kiaušinių
  • 100 g miltų
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • šiek tiek smulkintų petražolių
  • pipirų
  • druskos
  • aliejaus

Gaminimas:

Į kefyrą suberkite kepimo miltelius ir trumpam palikite. Išplakite kiaušinius, supilkite kefyrą, maišant suberkite miltus. Suberkite prieskonius, smulkintas petražoles ir gerai išmaišykite. Sudėkite maltą vištieną, išmaišykite ir palikite 15 min. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite po 2 v. š. paruoštos masės ir kepkite blynelius ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių. Patiekite su grietine ar padažu.

Trinta pievagrybių sriuba

Pievagrybių sriuba

Jums reikės:

  • 250 g pievagrybių
  • 3 bulvių
  • 50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
  • 100 ml grietinėlės
  • vandens
  • 1 svogūno
  • 40 g sviesto
  • 2 skiltelių česnakų
  • druskos
  • pipirų

Gaminimas:

Nuskustas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą. Užpilkite tiek vandens, kad jas apsemtų. Užkaiskite ir virkite apie 15–17 min. Kol verda bulvės smulkiai supjaustykite svogūną, sukapokite česnakus, supjaustykite riekelėmis pievagrybius. Keptuvėje ištirpintame svieste apkepkite svogūną kol suminkštės. Suberkite česnakus ir dar pakepkite pusę minutės. Suberkite pievagrybius ir šiek tiek patroškinkite, kol suminkštės. Į išvirusių bulvių puodą sudėkite keptuvės turinį, užpilkite grietinėle, įtrupinkite sūrio. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.

Kaip paskatinti vaikus pietauti?

Kiekvieno žmogaus gyvenime pasitaiko nevalgadienių. Visgi, vaikams tokios dienos būda kur kas dažniau, nei suaugusiesiems. Deja, bet pietūs vaikams yra labai svarbūs, tad paskatinti vaikus valgyti gali prireikti šiek tiek kantrybės ir kūrybiškumo. Siūlome jums išbandyti kelis triukus, kurie gali padėti paskatinti vaikus pietauti.

  • Naudokite tinkamus indus. Indai su mylimų herojų atvaizdais ar neįprastomis formomis gali padėti sudominti jūsų vaiką.
  • Rodykite pavyzdį. Valgykite lygiai tą patį, ką ir vaikai – vaikai dažnai kartoja suaugusių ar vyresnių vaikų veiksmus.
  • Maistą patiekite kūrybiškai. Jei įmanoma, maistą patiekite kuo spalvotesnį, kuo įdomesnių formų, o jei dar sukursite ir papasakosite apie patiekalą įdomią istoriją, tikime, jūsų atžala bent jau paragaus!

Be komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Mes naudojame slapukus, kad pagerintume jūsų patirtį mūsų svetainėje. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų salygos ir privatumas
PradinisKategorijosProfilis
Paieška