Puodų danga-akmens masė

Parengė IEVA BALTRUŠAIТYТĖ
SVORIS-PRIVALUMAS
Akmens masės danga lemia tam tikras puodų ir keptuvių ypatybes. Tokių indų sienelės-storos, patys indai- sunkūs. Nors pastarojì savybė kartais gali atrodyti kaip trūkumas (gali būti sunku išlaikyti net ir vidutinio dydžio puodą, pilną sriubos ar troškinio, viena ranka), vis dėlto kaip tik ji lemia ir puodo privalumus. Būtent storos sienelės garantuoja, kad šių puodų ar keptuvių viduje ruošiamas maistas puikiai išsaugos savo skonius ir aromatus, neprisvils, neprisigers pašalinių kvapų. Tokia danga leidžia tolygiai pasiskirstyti kaitrai indo viduje, taigi juose ruošti patiekalai bus sultingesni ir gardesni.
Nepaisant to, kad akmens masės indų sienelės storos, jos greitai įkaista, taigi gaminimo procesas vyksta greičiau.
NATŪRALU IR SAUGU
Akmens masės danga gaminama iš natūralių medžiagų, taigi kaitinama neišskiria toksinių medžiagų, kurios galėtų pa tekti į maistą.
Šiuos indus rekomenduojama naudoti stengiantis ruošti kuo sveikesnį maistą. Pavyzdžiui, keptuvė, padengta akmens masės danga, reikalauja mažiau riebalų, kartais apskritai galima apsieiti be jų-jei produktą užtenka pakepinti ant sausos keptuvės (pvz., kad ir skrudinant sėklas, riešutus ar apkepant paprikas, kad lengviau nusiluptų žievelė), taip galima ir daryti nesibaiminant, kad kaitinant sausą keptuvę ji susigadins.
Kadangi akmens masės induose kaitra pasiskirsto tolygiai, ruošiant maistą išlieka daugiau vitaminų ir kitų elementų, naudingų mūsų organizmui.
PAТVARU IR PATOGU
Ar jums kada teko nusivilti naujais, puikios išvaizdos ir kokybės indais, kuriuos, deja, reikia taip skrupulingai prižiūrėti, kad net nebesinori naudoti? Jei atsakėte TAIP-sveiki atvykę j XXI amžiaus virtuvę! Vos spėjome savo pasistatyti indaploves, virtuvės spintelėse vienas po kito ėmė rastis puodai ir kepuvės, kurių indaplovėse plauti nevalia. Vos apsirūpinome patogiomis kempinėmis su šiurkštesniu šveičiamuoju paviršiumi-tuojau pat sužinojome, jog daugumos turimų puodų jomis šveisti negalima… ironiška? Be abejo, taip. Tad gal atėjo metas priimti daugiau komforto teikiančius sprendimus?
Akmens masės puodų privalumas – tai, kad jų priežiūra palyginti lengva. Taip, stipriai, agresyviai šveisti jų irgi nereiktų, tačiau nei šiurkštesnė kempinėlė, nei plovimas indaplovėje jiems nėra baisūs. Tiesa, naudojant akmens masės kepuvę maistą joje geriau vartyti medine arba silikatini, o ne geležine mentele. Bet pastarąsias jau bemaž spėjome pamiršti, ar ne?
Peržiūrėkite mūsų produktus – AKMENS MASĖS PUODAI
Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą
Be komentarų