Geriausios pusryčių idėjos

Pusryčių idėjos
2022-11-23 14:45

Skanūs ir sveiki pusryčiai – raktas į energingą ir gerą savijautą visą dieną. Dietologai teigia, kad būtent pusryčiai turėtų užimti svarbiausią vietą mūsų kasdienėje mityboje. Sotūs ir sveiki pusryčiai užtikrina pakankamą energijos ir vitaminų kiekį, kurio dienos metu prireiks mūsų organizmui. Deja, bet ne visi kas rytą turime daug laiko maisto gamybai. Gera žinia ta, kad ne visos pusryčių idėjos reikalauja daugybės laiko prie viryklės rytais – kai kurias galima paruošti vos per kelias minutes! Šiame straipsnyje pateikiamos 5 geriausios pusryčių idėjos ir 5 iš vakaro paruošiamų sveikų pusryčių idėjos.

Sveikų pusryčių idėjos

Kivių ir šaldytų uogų glotnutis

Pirmasis sluoksnis: į elektrinio trintuvo indą sudėkite nuluptus vaisius – vieną kivį, pusę avokado, pusę banano, 50 g špinatų, įberkite 1 v. š. linų sėmenų ir užpylus 200 ml augalinio pieno sutrinkite iki vientisos masės. Gautą masę padalinkite lygiomis dalimis į dvi stiklines. Pagaminkite antrąjį glotnučio sluoksnį: į trintuvo indą sudėkite 100 g šaldytų uogų, pusę avokado, pusę nedidelio burokėlio, pusę banano ir užpylus 300 ml augalinio pieno viską sutrinkite iki vientisos masės. Gautą masę atsargiai supilkite ant žaliojo glotnučio sluoksnio į abi stiklines.

Kvapnios plėšomos bandelės

Nulupkite ir smulkiai kubeliais supjaustykite 4 vidutinio dydžio obuolius. Į keptuvę su 30 g sviesto ir 1,5 v. š. cukraus suberkite obuolius ir šiek tiek pakaramelizuokite. Atskirame inde išplakite aptepimui kiaušinį. Mielinės sluoksniuotos tešlos lakštą (apie 450 g) šiek tiek pakočiokite, ištepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite cukrumi ir cinamonu, sudėkite obuolių įdarą, susukite į dešrą ir supjaustykite 3-4 cm storio riekelėmis. Sustatykite riekeles į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą, aptepkite viršų kiaušinio plakiniu. Iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 20-25 min, kol gražiai paruduos. Iškepusias ir pravėsusias bandeles galite pabarstyti cukraus pudra.

Karšti sumuštiniai su tunu

4 nesaldžias bandeles (puikiai tiks bandelės mėsainiams) perjaukite išilgai pusiau. Kiekvienos vidinę pusę aptepkite pomidorų padažu ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Nupilkite tuno (160 g) savo sultyse skystį ir sudėjus į atskirą indą sumaigykite šakute. 2 marinuotus vidutinio dydžio agurkus, 6 vnt. saulėje džiovintų pomidorų ir saują alyvuogių smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su tunu. Gautą masę tepkite ant paruoštų bandelių ir pabarstykite tarkuotu siūriu (prireiks apie 50 g). Kepkite iki 190 laipsnių įkaitinote orkaitėje 8-10 min, kol sūris ištirps ir truputį paskrus.

Kruasanų sumuštiniai su lašiša

2 sviestinius kruasanus įpjaukite išilgai, bet neperpjaukite visiškai. Kiekvieno kruasano vidų ištepkite šaukštu kreminio sūrio, pagardinkite pipirais. 60 g sūdytos arba rūkytos lašišos gabalėlį supjaustykite riekelėmis ir dėkite ant kreminio sūrio. Lašišą kruasane užklokite „iceberg“ arba kitos mėgstamos salotos lapu. Galite pagardinti šviežiais krapais ar papildyti sumuštinį avokadu.

Bananiniai blynai

Susmulkinkite du bananus iki vientisos masės. Tai galite daryti smulkintuvu ar tiesiog šakute. Atskirame inde gerai išplakite 2 kiaušinius ir supilkite į bananų masę. Įpilkite 30 ml pieno, maišydami suberkite 100 g miltų ir gerai išmaišykite. Į gerai įkaitintą keptuvę su sviestu ar šlakeliu aliejaus pilkite paruoštą blynų tešlą ir kepkite norimo dydžio blynelius. Šiuos blynus galite skanauti tiek vienus, tiek su jogurtu, uogienėmis, džemais, šviežiomis uogomis, klevų sirupu ar ledais.

Iš vakaro paruošiamų pusryčių idėjos

Avižinė košė su obuoliais

Į indą su dangčiu suberkite pusę stiklinės paprastų avižinių dribsnių, saujelę smulkintų riešutų, 0,5 a. š. riešutų sviesto, 0,5 a. š. vanilės ekstrakto, 1 v. š. klevų sirupo. Maišant supilkite 1 stiklinę augalinio pieno. Nulupkite vidutinio dydžio obuolį ir jį įtarkuokite į avižinių dribsnių masę. Uždenkite dubenį ir palikite šaldytuve pernakt.

Citrininis čija pudingas

Į indą su dangčiu suberkite 5,5 v. š. čija sėklų, įdėkite 1 v. š. medaus ir supilkite apie 400 ml augalinio pieno. Įmaišykite 1 a. š. vanilės ekstrakto. Uždenkite dangčiu ir palikite brinkti apie 3-4 val. Paruoškite citrininį pagardą: į nedidelį puodą supilkite 200 ml kokosų pieno, įdėkite 2 v. š. medaus, spalvai suteikti įberkite 0,5 v. š. ciberžolės. Išmaišykite ir užkaiskite. Kol kokosų pienas šyla į atskirą indą išspauskite vidutinio dydžio citrinos sultis ir į jas įmaišykite 1,5 v. š. kukurūzų krakmolo. Gautą tirpalą pamažu maišydami supilkite į sušilusį kokosų pieną. Pakaitinkite kol sutirštės. Atvėsusį pagardą padalinkite lygiomis dalimis ant čija pudingo.

Riešutų sviesto ir avižų glotnutis

Į indą sudėkite 0,25 stiklinės avižinių dribsnių, 2 v. š. riešutų sviesto, 1 bananą, supilkite 0,5 stiklinės augalinio pieno ir viską susmulkinkite iki vientisos masės. Uždenkite dangčiu ir palikite nakčiai šaldytuve.

Šokoladinis čija pudingas su riešutų sviestu

Į dubenį suberkite apie 4 v. š. čija sėklų, įdėkite 1,5 v. š. medaus ir 2 v. š. kakavos. Supilkite 300 ml augalinio pieno ir gerai išmaišykite. Indą palikite bent 3-4 valandoms šaldytuve, kad sėklos išbrinktų. Išbrinkus padalinkite masę į dvi didesnes stiklines. Į atskirą dubenėlį dėkite 2 v. š. žemės riešutų sviesto ir maišydami pilkite augalinio pieno tiek, kad riešutų sviestas įgautų kreminę tekstūrą. Įmaišykite 1 v. š. medaus. Gautą masę paskirstykite lygiomis dalimis ant stiklinėse esančio čija pudingo. Ant žemės riešutų kremo į kiekvieną stiklinę uždėkite 2 v. š. kokosų kremo. Pudingas šaldytuve gali gyventi 3-4 dienas.

Naminis jogurtas su džemu ir pistacijomis

Į puodą supilkite litrą 3,5 riebumo pieno ir užvirus kaitinkite apie 5 min. Nukaitus atvėsinkite iki maždaug 45 laipsnių, sudėkite 100 ml natūralaus jogurto ir išmaišykite. Indą uždenkite, suvyniokite į šiltą pledą ar rankšluostį ir palikite pernakt. Pastovėjusį jogurtą išdėliokite į indus tolygiomis dalimis, įdėkite po šaukštą mėgstamo džemo, pabarstykite granatais ir sausoje keptuvėje kepintomis pistacijomis.

Geriausi pusryčiai – sveiki pusryčiai

Teigiama, kad pavalgęs žmogus jaučiasi laimingesnis. O kodėl nepradėjus jaustis laimingais iš pačio ryto? Sveiki pusryčiai ir sveikų pusryčių idėjos palengvins jūsų rytą ir garantuos puikią savijautą visą dieną. Naujų pusryčių idėjos gali paskatinti jus dieną pradėti sveikai. Na, o kokie pusryčiai be kavos ar arbatos? Lengviau pasiruošti naujai dienai gali kavos virimo aparatai, virduliai ir kiti reikmenys.

Be komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Mes naudojame slapukus, kad pagerintume jūsų patirtį mūsų svetainėje. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų salygos ir privatumas
PradinisKategorijosProfilis
Paieška