45 skanūs receptai: geriausias maistas namuose

skanus receptai - maistas namuose
2023-12-19 16:12

Ar kada nors susimąstėte, ką pasidaryti valgyti, kad pietūs šeimai būtų ne tik sotūs, bet ir skanūs? Ar ieškote įkvėpimo, kaip praturtinti savo kasdienius patiekalus? Šis straipsnis skirtas tiems, kurie nori atrasti naujų ir paprastų receptų, kad maistas namuose taptų dar skanesnis ir įvairesnis. Čia rasite 45 skanius receptus, kurie patenkins įvairiausius skonius ir poreikius – nuo tradicinių pietų šeimai iki egzotiškų patiekalų, kurie papuoš bet kokį stalą. Šie skanūs ir gana greiti receptai padės jums lengvai paruošti maistą, suteiks galimybę išbandyti naujus skonius ir patirti malonumą, kiekvieną kartą einant į virtuvę. Taigi, pasiruoškite kulinarinei kelionei, kurios metu atrasite, kaip paprastai ir skaniai galima pasidaryti valgyti.

1. Klasikinis Cezario Salotų Receptas

Cezario salotos - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Salotos
  • Kietasis sūris (pvz., Parmezanas)
  • Krekeriai ar krutonai
  • Vištienos krūtinėlė
  • Ankštiniai česnakai
  • Alyvuogių aliejus
  • Citrinos sultys
  • Vištienos arba daržovių sultinys
  • Cezario padažas

Gaminimo eiga:

  1. Apkepkite vištienos krūtinėlę ir supjaustykite ją juostelėmis.
  2. Sumaišykite suplėšytas salotas su smulkintais česnakais, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir šiek tiek sultinio.
  3. Prieš patiekiant, užberkite parmezano drožlių, pridėkite krutonus bei vištieną ir užpilkite Cezario padažu.

2. Italų Bolognese Spagetti

Bolognese Spagetti - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Spageti makaronai
  • Jautiena arba kiauliena
  • Svogūnas
  • Česnakas
  • Pomidorų padažas
  • Raudonasis vynas
  • Bazilikas
  • Raudonėlis
  • Druska ir pipirai
  • Alyvuogių aliejus
  • Parmezano sūris (patiekiant)

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir apkepinkite juos alyvuogių aliejuje.
  2. Pridėkite maltinį ir kepkite, kol jis taps rudos spalvos.
  3. Įpilkite raudonojo vyno ir leiskite jam išgaruoti.
  4. Įmaišykite pomidorų padažą, druską, pipirus, baziliką ir raudonėlį.
  5. Palikite troškintis ant silpnos ugnies maždaug 30 minučių.
  6. Virtus spageti patiekite su Bolognese padažu ir pabarstykite Parmezano sūriu.

3. Vegetariškas čili

Vegetariškas čili - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Raudonosios pupelės
  • Kukurūzai
  • Svogūnas
  • Paprikos
  • Čili pipirai
  • Pomidorai
  • Česnakas
  • Kuminas
  • Paprikos milteliai
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, paprikas ir česnaką.
  2. Kepkite svogūnus ir česnaką alyvuogių aliejuje, kol jie taps permatomi.
  3. Įmaišykite smulkintus čili pipirus, paprikos miltelius ir kuminą.
  4. Pridėkite supjaustytus pomidorus ir leiskite patroškinti.
  5. Įmaišykite nuplautas pupelės ir kukurūzus, druską bei pipirus.
  6. Troškinkite ant silpnos ugnies 20-30 minučių.

4. Graikiškas Jogurto Desertas su Medumi ir Riešutais

Graikiškas jogurtas - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Graikiškas jogurtas
  • Medus
  • Riešutų mišinys (pvz. migdolai)
  • Vaisiai (pvz., uogos, figos)

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį sudėkite graikišką jogurtą.
  2. Viršuje užpilkite medų pagal skonį.
  3. Pabarstykite riešutų mišiniu.
  4. Papuoškite šviežiais vaisiais ar uogomis.

5. Prancūziškas Ratatouille

Prancūziškas Ratatouille - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Baklažanai
  • Cukinijos
  • Raudonosios paprikos
  • Pomidorai
  • Svogūnai
  • Česnakas
  • Tymas
  • Rozmarinas
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Supjaustykite baklažanus, cukinijas, paprikas ir pomidorus.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  3. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite svogūnus ir česnaką.
  4. Pridėkite daržoves ir prieskonius.
  5. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės.
  6. Patiekite šiltą arba šaltą.

6. Ispaniška Paella

Ispaniška Paella - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Ilgagrūdžiai ryžiai
  • Žuvies sultinys
  • Safronas
  • Aštrios chorizo dešrelės
  • Jūros gėrybės (pvz., krevetės, aštuonkojai)
  • Vištienos gabaliukai
  • Raudonieji pipirai
  • Žirneliai
  • Svogūnas
  • Česnakas
  • Alyvuogių aliejus
  • Citrinos sultys
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepinkite alyvuogių aliejuje.
  2. Pridėkite vištienos gabaliukus ir chorizo dešreles, kepkite kol vištiena paruduos.
  3. Įmaišykite ryžius ir kepkite, kol jie taps permatomi.
  4. Supilkite žuvies sultinį, įdėkite safroną, sumaišykite ir virkite ant mažos ugnies.
  5. Kai ryžiai beveik išvirs, pridėkite jūros gėrybes, žirnelius ir smulkintus pipirus.
  6. Baigus virti, apšlakstykite citrinos sultimis ir patiekite.

7. Meksikietiški Taco su Mėsa

Meksikietiški Taco - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Jautiena arba kiauliena
  • Taco lakštai
  • Avokadas
  • Svogūnas
  • Pomidorai
  • Sūris (pvz., čederio)
  • Salotos
  • Pipirai
  • Kreminis padažas
  • Druska

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite iki permatomumo.
  2. Pridėkite mėsą, pipirus, druską.
  3. Kepkite, kol mėsa iškeps.
  4. Į šiltus taco lakštus sudėkite mėsos mišinį, viršuje pridėkite supjaustytų pomidorų, avokado, salotų ir užberkite tarkuoto sūrio.
  5. Galiausiai užpilkite mėgstamu kreminiu padažu.

8. Japoniški Sushi

Sushi - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Sushi ryžiai
  • Actas
  • Cukrus ir druska
  • Jūrų dumblių lapai
  • Žuvies filė (pvz., lašiša, tunas)
  • Avokadas
  • Agurkas
  • Sojos padažas

Gaminimo eiga:

  1. Ryžius išvirti pagal instrukciją, įmaišyti actą, cukrų ir druską.
  2. Ant lapų tolygiai paskirstykite ryžius.
  3. Ant ryžių dėkite plonas žuvies filė juosteles, avokado ir agurko gabalėlius.
  4. Atsargiai suvyniokite sushi ir supjaustykite į gabalėlius.
  5. Patiekite su sojos padažu ir vasabi.


9. Amerikietiški Mėsainiai

Mėsainiai - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Mėsainių bandelės
  • Malta jautiena
  • Sūris (pvz., čederis)
  • Salotos
  • Pomidorai
  • Raudonieji svogūnai
  • Marinuoti agurkai
  • Kepimo aliejus
  • Mėsainių padažas
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Maltą mėsą formuokite į apvalias kotletų formas, pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Ant įkaitintos keptuvės su aliejumi kepkite kotletus iš abiejų pusių iki norimo laipsnio.
  3. Paskutinėmis kepinimo minutėmis ant kotletų uždėkite sūrio gabaliukus.
  4. Bandeles pakepinkite ant keptuvės.
  5. Sudėkite salotas, pomidorus, raudonuosius svogūnus, marinuotus agurkus ir mėsainių kotletą su sūriu.
  6. Užpilkite mėsainių padažą ir uždarykite antra bandeles puse.

10. Indiškas Tikka Masala

Tikka masala - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Vištienos gabalėliai
  • Jogurtas
  • Tikka Masala prieskonių mišinys
  • Svogūnas
  • Česnakas
  • Imbieras
  • Pomidorų pasta
  • Ghee sviestas arba aliejus
  • Grietinėlė
  • Koriandras
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną marinuokite jogurte su Tikka Masala prieskoniais bent kelias valandas.
  2. Svogūną, česnaką ir imbierą smulkiai supjaustykite ir apkepinkite ghee svieste.
  3. Pridėkite marinuotą vištieną ir kepkite, kol paruduos.
  4. Įmaišykite pomidorų pastą, druską, pipirus ir šiek tiek vandens, virkite ant silpnos ugnies.
  5. Prieš patiekiant įmaišykite grietinėlę.

11. Tailandiškas Pad Thai

Pad Thai - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Ryžių makaronai
  • Krevetės arba vištiena
  • Kiaušiniai
  • Tofu
  • Moliūgai
  • Svogūnų laiškai
  • Žemės riešutai
  • Pad Thai padažas
  • Alyvuogių aliejus
  • Laimo sultys
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Ryžių makaronus išvirti pagal pakuotės nurodymus.
  2. Kepkite krevetes arba vištieną iki parudavimo.
  3. Atskirame indelyje iškepkite kiaušinius kaip omletą, tada supjaustykite juostelėmis.
  4. Į keptuvę pridėkite tofu, moliūgus ir svogūnų laiškus, apkepinkite.
  5. Įmaišykite makaronus, Pad Thai padažą, sumaišykite.
  6. Patiekite su laimo sultimis ir smulkintais žemės riešutais.

12. Vokiečių vištienos šnicelis

Šnicelis - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė
  • Kiaušiniai
  • Džiūvėsėliai
  • Miltai
  • Druska ir pipirai
  • Aliejus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Vištienos krūtinėlę pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Pirmiausia apvoliokite miltuose, po to kiaušinyje, tada džiūvėsėliuose.
  3. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
  4. Prieš patiekiant, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

13. Marokietiška Tandžija

Tandžija - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Ėrienos gabalėliai
  • Abrikosai
  • Sviestmedžio riešutai
  • Svogūnai
  • Česnakas
  • Ciberžolė
  • Cinamonas
  • Kuminas
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Ėrienos gabalėlius apkepinkite alyvuogių aliejuje.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, pridėkite prie ėrienos.
  3. Pabarstykite ciberžole, cinamonu, kuminu, druska ir pipirais.
  4. Įdėkite abrikosus ir sviestmedžio riešutus.
  5. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 2 valandas, kol mėsa taps minkšta.
  6. Patiekite su kuskusu ar ryžiais.

14. Graikiškas Moussaka

Moussaka - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Baklažanai
  • Maltina jautiena
  • Pomidorų pasta
  • Svogūnai
  • Česnakas
  • Cinamonas
  • Muskatų riešutas
  • Bešamelio padažas
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Baklažanus supjaustykite ilgomis juostelėmis ir apkepinkite aliejuje.
  2. Atskirai apkepinkite svogūnus ir česnaką, pridėkite pomidorų pastą, cinamoną, muskatų riešutus, druską ir pipirus.
  3. Sudėkite sluoksnius į kepimo indą: baklažanai, mėsos mišinys, vėl baklažanai.
  4. Viršuje užpilkite bešamelio padažą.
  5. Kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 40 minučių.

15. Kinietiška Kung Pao Vištiena

Kung Pao - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Vištienos gabalėliai
  • Žemės riešutai
  • Žalieji pipirai
  • Sausi raudonieji čili
  • Svogūnai
  • Sojos padažas
  • Ryžių actas
  • Cukrus
  • Sezamų aliejus
  • Česnakas
  • Imbieras

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną supjaustykite gabalėliais, marinuokite sojos padaže, ryžių acte, cukruje ir sezamų aliejuje.
  2. Sausus čili ir žemės riešutus apkepinkite sezamų aliejuje.
  3. Įdėkite smulkintą svogūną, česnaką ir imbierą, tada vištieną.
  4. Galiausiai pridėkite žaliuosius pipirus.
  5. Kepkite, kol vištiena bus paruošta.
  6. Patiekite su ryžiais arba makaronais.

16. Italų Risotto su Grybais

Risotto - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Arborio ryžiai
  • Aliejus
  • Pievagrybai
  • Svogūnai
  • Česnakas
  • Baltasis vynas
  • Vištienos arba daržovių sultinys
  • Parmezano sūris
  • Sviestas
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnaką, apkepinkite juos aliejuje.
  2. Pridėkite supjaustytus grybus ir kepkite, kol jie suminkštės.
  3. Įmaišykite ryžius ir kepkite, kol jie taps permatomi.
  4. Supilkite vyną ir palaukite, kol jis išgaruos.
  5. Pamažu įpilkite karšto sultinio, maišydami, kol ryžiai išvirs.
  6. Baigus virti, įmaišykite sviestą ir tarkuotą Parmezano sūrį.

17. Prancūziškas ratatouille

Ratatouille - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Baklažanai
  • Cukinijos
  • Raudonieji pipirai
  • Pomidorai
  • Svogūnai
  • Česnakas
  • Tymas
  • Rozmarinas
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Supjaustykite baklažanus, cukinijas, pipirus ir pomidorus.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  3. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite svogūnus ir česnaką.
  4. Pridėkite daržoves ir prieskonius.
  5. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės.
  6. Patiekite šiltą arba šaltą.

18. Ispaniškas Gazpacho

Gazpacho - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Brandūs pomidorai
  • Agurkas
  • Raudonasis pipiras
  • Svogūnai
  • Balta duona
  • Vyno actas
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Česnakas

Gaminimo eiga:

  1. Visas daržoves supjaustykite ir sudėkite į maišytuvą.
  2. Pridėkite duoną, actą, aliejų, druską ir česnaką.
  3. Sumaišykite, kol gausite vientisą masę.
  4. Atšaldykite bent kelias valandas prieš patiekiant.

19. Turkų Baklava

Baklava - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Sviestas
  • Riešutai (pvz., graikiniai riešutai arba pistacijos)
  • Medus
  • Cukrus
  • Vanduo
  • Citrinų sultys

Gaminimo eiga:

  1. Kiekvieną tešlos lapą aptepkite ištirpintu sviestu.
  2. Ant tešlos paskleiskite susmulkintus riešutus.
  3. Susukite tešlą ir supjaustykite gabalėliais.
  4. Kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje, kol taps auksinės spalvos.
  5. Atskirai virkite sirupą iš cukraus, vandens, medaus, citrinų sulčių ir kanėlio.
  6. Baigus kepti baklavą, užpilkite sirupu ir palikite, kad gerai įsigertų.

20. Ispaniškos Churros su Šokolado Padažu

Churros - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Miltai
  • Vanduo
  • Druska
  • Aliejus kepimui
  • Cukrus
  • Cinamonas
  • Tamsusis šokoladas
  • Grietinėlė

Gaminimo eiga:

  1. Miltus, druską ir vandenį sumaišykite, kad gautumėte vientisą tešlą.
  2. Įkaitinkite aliejų ir spaustuku formuokite churros strypelius tiesiai į aliejų.
  3. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, tada apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
  4. Šokoladą su grietinėle ištirpinkite, kad gautumėte skystą padažą.
  5. Patiekite churros su šokolado padažu.

21. Korėjietiškas Kimchi

Kimchi - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Korėjietiškas kiniškas kopūstas
  • Druska
  • Česnakas
  • Imbieras
  • Korėjietiška čili pasta
  • Medus
  • Žuvis arba sojos padažas
  • Svogūnų laiškai

Gaminimo eiga:

  1. Kopūstą supjaustykite ir pertrinkite su druska, palikite valandai, kad suminkštėtų.
  2. Česnaką, imbierą, čili pastą, medų ir žuvies padažą sumaišykite, kad gautumėte padažą.
  3. Nuplautą kopūstą sumaišykite su padažu ir svogūnų laiškais.
  4. Kimchi sudėkite į sterilizuotus indus ir palikite fermentuotis kelias dienas.

22. Portugalų Bacalhau a Bras

Bacalhau a Bras - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Druskinga menkė
  • Bulvės
  • Kiaušiniai
  • Svogūnai
  • Alyvuogių aliejus
  • Juodosios alyvuogės
  • Petražolės
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Menkę išmirkykite vandenyje 24 valandas, keičiant vandenį.
  2. Supjaustykite bulves plonomis juostelėmis ir pakepinkite.
  3. Svogūnus supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, pridėkite menkės gabalėlius.
  4. Sumaišykite su kiaušinių plakiniu, kol suminkštės.
  5. Patiekite su juodosiomis alyvuogėmis ir petražolėmis.

23. Indonezietiškas Nasi Goreng

Nasi Goreng - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Virti ryžiai
  • Vištienos gabalėliai
  • Kiaušiniai
  • Moliūgai
  • Svogūnai
  • Česnakas
  • Krevečių padažas
  • Sojos padažas
  • Sambal oelek (aštrus padažas)
  • Alyvuogių aliejus

Gaminimo eiga:

  1. Svogūnus ir česnaką supjaustykite ir pakepinkite aliejuje.
  2. Pridėkite vištieną, moliūgus ir kepkite, kol iškeps.
  3. Įmaišykite krevečių padažą, sojos padažą ir sambal oelek.
  4. Įmaišykite virtus ryžius ir maišykite ant stiprios ugnies.
  5. Paskutinėmis minutėmis įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol iškeps.

24. Argentinietiškas Asado

Argentinietiškas Asado

Ingredientai:

  • Įvairių rūšių mėsa (pvz., jautiena, kiauliena, aviena)
  • Druska ir pipirai
  • Alyvuogių aliejus
  • Chimichurri padažas

Gaminimo eiga:

  1. Mėsą pagardinkite druska ir pipirais, patepkite alyvuogių aliejumi.
  2. Kepkite ant grotelių, periodiškai apverčiant, iki kol pasiekiamas pageidaujamas iškepimo laipsnis.
  3. Prieš patiekiant, palaikykite mėsą 10 minučių, kad sultys pasiskirstytų.
  4. Patiekite su chimichurri padažu.

25. Japoniškas Ramen

Japoniškas Ramen

Ingredientai:

  • Ramen makaronai
  • Vištienos arba kiaulienos sultinys
  • Vištienos arba kiaulienos gabalėliai
  • Špinatai
  • Bambuko daigai
  • Kiaušiniai
  • Svogūnų laiškai
  • Sojos padažas
  • Sezamų aliejus

Gaminimo eiga:

  1. Sultinyje išvirkite vištieną arba kiaulieną.
  2. Virtus makaronus sudėkite į dubenį.
  3. Virš makaronų sudėkite mėsos gabalėlius, bambuko daigus, špinatus ir pusiau virtą kiaušinį.
  4. Sultinį pašildykite su sojos padažu ir sezamų aliejumi, tada užpilkite ant makaronų.
  5. Papuoškite svogūnų laiškais.

26. Meksikietiškas Quesadilla su Vištiena

Quesadilla - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Tortilijos
  • Vištienos krūtinėlė
  • Sūris (pvz. čederis)
  • Pankolis
  • Jalapeno pipirai
  • Alyvuogių aliejus
  • Avokado
  • Pomidorai
  • Grietininis padažas

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną apkepkite ir supjaustykite juostelėmis.
  2. Ant tortilijos sudėkite sūrio gabaliukus, vištieną, smulkintą pankolį ir jalapeno.
  3. Uždenkite kitą tortiliją, kepkite ant įkaitintos keptuvės iš abiejų pusių.
  4. Supjaustykite sektoriais ir patiekite su avokado, pomidorų gabalėliais ir grietinine.

27. Rusiškas Borsčas

Rusiškas Borsčas

Ingredientai:

  • Jautiena arba kiauliena
  • Bulvės
  • Burokėliai
  • Kopūstai
  • Svogūnai
  • Česnakas
  • Pomidorų pasta
  • Kvapnieji pipirai
  • Laurų lapai
  • Druska
  • Grybai (pasirinktinai)

Gaminimo eiga:

  1. Mėsą išvirkite sultinyje kartu su kvapniaisiais pipirais ir laurų lapais.
  2. Supjaustykite bulves, burokėlius ir kopūstus, pridėkite prie sultinio.
  3. Svogūnus ir česnaką pakepinkite su pomidorų pasta, tada pridėkite prie sriubos.
  4. Virkite, kol daržovės bus minkštos.
  5. Patiekite su grietinėle ir šviežia duona.

28. Graikiškos Gyros su Kumpiu

Gyros - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Kumpio gabalėliai
  • Pita duona
  • Tzatziki padažas
  • Pomidorai
  • Agurkai
  • Raudonieji svogūnai
  • Salotos
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai
  • Oregano

Gaminimo eiga:

  1. Kumpį pakepinkite su druska, pipirais ir oreganu.
  2. Pita duoną šiek tiek pakepinkite ant keptuvės.
  3. Ant pita duonos dėkite salotų lapus, viršuje sudėkite kumpio gabalėlius.
  4. Papildykite smulkintais pomidorais, agurkais ir raudonaisiais svogūnais.
  5. Užpilkite tzatziki padažu ir patiekite.

29. Prancūziškas Krepas su Šokoladu ir Uogomis

Crepe - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Miltai
  • Kiaušiniai
  • Pienas
  • Sviestas
  • Cukrus
  • Druska
  • Tamsusis šokoladas
  • Uogos (pvz., braškės, avietės)
  • Pudraus cukrus

Gaminimo eiga:

  1. Miltus, kiaušinius, pieną, ištirpintą sviestą, cukrų ir druską sumaišykite, kad gautumėte vientisą tešlą.
  2. Kepkite plonus krepučius ant įkaitintos keptuvės.
  3. Krepučius patepkite ištirpintu šokoladu.
  4. Ant viršaus sudėkite šviežias uogas.
  5. Pabarstykite pudraus cukraus ir patiekite.

30. Kinietiškas Dim Sum

Dim Sum - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Virti kiaulienos arba vištienos gabalėliai
  • Bambuko garų puodas
  • Miltai
  • Vanduo
  • Druska
  • Svogūnų laiškai
  • Sojos padažas

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite miltus, vandenį ir druską, kad gautumėte tešlą.
  2. Formuokite mažas tešlos krepšelius.
  3. Į vidų sudėkite virtos kiaulienos ar vištienos gabalėlius.
  4. Įdėkite į bambuko garų puodą ir virkite ant vandens garų 10-15 minučių.
  5. Patiekite su sojos padažu ir smulkintais svogūnų laiškais.

31. Ispaniškas Flan

Ispaniškas Flan

Ingredientai:

  • Kiaušiniai
  • Pienas
  • Cukrus
  • Vanilės ekstraktas
  • Karamelė (iš cukraus ir vandens)

Gaminimo eiga:

  1. Ištirpinkite cukrų, kad gautumėte karamelę, ir ištepkite ją ant kepimo formos dugno.
  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, pieno ir vanilės ekstraktu.
  3. Supilkite mišinį į karamelizuotą formą.
  4. Kepkite vandens vonelėje orkaitėje 150°C temperatūroje apie 1 valandą.
  5. Prieš patiekiant, atvėsinkite ir apverčiama ant lėkštės.

32. Tailandiškas Tom Yum Sultinys

Tom Yum Sultinys - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Šviežios krevetės
  • Citrinžolė
  • Galangalas (tai tailandiškas imbieras)
  • Kafiro laimų lapai
  • Čili pipirai
  • Šviežios žaliosios citrinos
  • Vištienos arba daržovių sultinys
  • Kokosų pienas
  • Svogūnai
  • Cukrus ir druska

Gaminimo eiga:

  1. Sultinyje virkite smulkintą citrinžolę, galangalą, kafiro laimų lapus ir čili pipirus.
  2. Pridėkite svogūnus ir šviežių žaliųjų citrinų sultis.
  3. Prieš patiekiant, į sultinį įdėkite krevetes ir virkite, kol jos taps rožinės spalvos.
  4. Galiausiai įmaišykite kokosų pieną, cukrų ir druską pagal skonį.

33. Vengriškas Guliašas

Guliašas - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Jautiena arba kiauliena
  • Svogūnai
  • Česnakas
  • Paprika
  • Pomidorai
  • Raudonasis vynas
  • Bulvės
  • Laukiniai grybai
  • Lauro lapai
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir apkepinkite aliejuje.
  2. Pridėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnaką ir papriką, kepkite iki suminkštėjimo.
  3. Įmaišykite smulkintus pomidorus ir raudonąjį vyną, virkite kelias minutes.
  4. Pridėkite bulves, grybus, lauro lapus ir majoraną.
  5. Troškinkite ant silpnos ugnies 2-3 valandas, kol mėsa taps minkšta.

34. Marokietiškas kuskusas

Marokietiškas kuskusas

Ingredientai:

  • Kuskusas
  • Daržovių arba vištienos sultinys
  • Česnakas
  • Svogūnai
  • Cukinijos
  • Morkos
  • Raudonieji pipirai
  • Rozinės razinos
  • Ciberžolė
  • Kuminas
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Kuskusą išvirkite daržovių ar vištienos sultyje.
  2. Svogūnus ir česnaką apkepinkite aliejuje.
  3. Pridėkite smulkintas daržoves, razinas, ciberžolę ir kuminą, kepkite kol suminkštės.
  4. Sumaišykite paruoštą kuskusą su daržovėmis, pagardinkite druska ir pipirais.

35. Italų Tiramisu

Italų Tiramisu

Ingredientai:

  • Savoiardi sausainiai
  • Kava (stipri, atvėsinta)
  • Mascarpone sūris
  • Kiaušiniai
  • Cukrus
  • Kakavos milteliai
  • Amaretto arba kava likeris

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
  2. Įmaišykite mascarpone sūrį ir amaretto ar kava likerį.
  3. Sausainius pamirkykite atvėsintoje kavoje.
  4. Dėliokite pamirkytus sausainius sluoksniu į indą.
  5. Ant sausainių sluoksnio užtepkite mascarpone masės.
  6. Pakartokite sluoksnius ir baikite mascarpone sluoksniu.
  7. Prieš patiekiant, užbarstykite kakavos milteliais ir atvėsinkite.

36. Paprastasis guliašas

Guliašas - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Jautiena
  • Bulvės
  • Svogūnai
  • Česnakas
  • Raudonasis pipirų milteliai
  • Pomidorai
  • Raudonieji paprikos
  • Kuminas
  • Majoranas
  • Vištienos sultinys
  • Alyvuogių aliejus

Gaminimo eiga:

  1. Jautieną supjaustykite kubeliais ir apkepinkite aliejuje.
  2. Pridėkite smulkintus svogūnus ir česnaką, pakepinkite.
  3. Suberkite pipirų miltelius, kuminą ir majoraną.
  4. Įmaišykite supjaustytus pomidorus ir paprikas.
  5. Užpilkite sultiniu ir virkite ant mažos ugnies, kol mėsa taps minkšta.
  6. Prieš patiekiant įmaišykite virtas bulves.

37. Indiškas Chana Masala

Chana Masala - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Konservuotos arba išmirkytos ir išvirtos naminės pupelės
  • Pomidorai
  • Svogūnai
  • Česnakas
  • Imbieras
  • Ciberžolė
  • Alyvuogių aliejus
  • Citrinos sultys
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Svogūnus, česnaką ir imbierą smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje.
  2. Pridėkite ciberžolę, maišykite.
  3. Suberkite supjaustytus pomidorus, virkite, kol suminkštės.
  4. Įmaišykite naminės pupelės, druską, pipirus ir šiek tiek vandens.
  5. Virkite ant silpnos ugnies 20-30 minučių.
  6. Prieš patiekiant įmaišykite citrinos sultis.

38. Kinietiška Pekingo Antis

Antis - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Anties krūtinėlė
  • Medus
  • Sojos padažas
  • Cinamonas
  • Anizas
  • Kvapnieji pipirai
  • Svogūnų laiškai
  • Kreminis padažas
  • Pekingo duonelės

Gaminimo eiga:

  1. Antį marinuokite su medumi, sojos padažu, cinamonu, anizu ir kvapniaisiais pipirais.
  2. Orkaitėje kepkite antį iki traškios odos.
  3. Supjaustykite anties krūtinėlę plonomis juostelėmis.
  4. Patiekite su svogūnų laiškais, kreminiu padažu ir Pekingo duonelėmis.

39. Ispaniškos Patatas Bravas

Patatas Bravas - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Bulvės
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Čili milteliai
  • Pomidorų padažas
  • Česnakas
  • Raudonasis vyno actas
  • Cukrus
  • Paprikos milteliai

Gaminimo eiga:

  1. Bulves supjaustykite kubeliais ir pakepinkite alyvuogių aliejuje iki traškumo.
  2. Paruoškite padažą: įmaišykite į pomidorų padažą smulkintą česnaką, raudonąjį vyno actą, cukrų, čili ir paprikos miltelius.
  3. Bulves patiekite su paruoštu padažu viršuje.

40. Japoniškas Teriyaki Vištiena

Teriyaki Vištiena - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė
  • Sojos padažas
  • Medus
  • Sezamų aliejus
  • Ryžių actas
  • Česnakas
  • Imbieras
  • Sezamų sėklos
  • Svogūnų laiškai

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną supjaustykite gabalėliais ir apkepinkite sezamų aliejuje.
  2. Atskirame inde sumaišykite sojos padažą, medų, ryžių actą, smulkintą česnaką ir imbierą, kad gautumėte teriyaki marinatą.
  3. Užpilkite marinatą ant vištienos ir virkite, kol padažas sutirštės.
  4. Prieš patiekiant, apibarstykite sezamų sėklomis ir svogūnų laiškais.

41. Paprastasis kuskusas

Kuskusas - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Kuskusas
  • Vištienos arba daržovių sultinys
  • Ciberžolė
  • Rozmarinas
  • Česnakas
  • Svogūnai
  • Daržovės (pvz., morkos, cukinijos)
  • Razinos
  • Alyvuogių aliejus

Gaminimo eiga:

  1. Kuskusą išvirkite sultinyje su smulkintu česnaku, rozmarinu ir ciberžole.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir daržoves, apkepinkite aliejuje.
  3. Sumaišykite kuskusą su apkeptais svogūnais, daržovėmis ir razinomis.
  4. Patiekite kaip garnyrą prie mėsos arba kaip atskirą patiekalą.

42. Meksikietiška Guacamole

Guacamole - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Avokadai
  • Pomidorai
  • Raudonieji svogūnai
  • Čili pipirai
  • Laimo sultys
  • Druska
  • Česnakas

Gaminimo eiga:

  1. Avokadus sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Smulkiai supjaustykite pomidorus, svogūnus, čili pipirus ir česnaką.
  3. Įmaišykite pjaustytas daržoves, laimo sultis, druską ir smulkintą koriandrą į avokado masę.
  4. Patiekite su traškučiais ar kaip padažą.

43. Prancūziškas Quiche Lorraine

Quiche Lorraine - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Kumpio gabalėliai
  • Sūris (pvz., Gruyère)
  • Kiaušiniai
  • Grietinėlė
  • Tešla (paruošta arba namie pagaminta)
  • Svogūnai
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Išklokite tešlą į kepimo formą.
  2. Ant tešlos išdėliokite kumpio gabalėlius ir tarkuotą sūrį.
  3. Kiaušinius išplakite su grietinėle, druska ir pipirais.
  4. Supilkite kiaušinio ir grietinėlės mišinį ant kumpio ir sūrio.
  5. Kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje, kol viršus taps auksinės spalvos.

44. Vokiečių Apfelstrudel

Apfelstrudel - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Obuoliai
  • Razinos
  • Cinamonas
  • Cukrus
  • Miltai
  • Sviestas
  • Vanduo
  • Cukraus pudra

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis ir sumaišykite su rozinomis, cinamonu ir cukrumi.
  2. Išminkykite tešlą iš miltų, sviesto ir vandens.
  3. Iškočiokite tešlą plonai, ant jos išdėliokite obuolių mišinį.
  4. Susukite tešlą su įdaru ir kepkite orkaitėje iki traškios ir auksinės spalvos.
  5. Pabarstykite cukraus pudrą ir patiekite.

45. Brazilų Feijoada

Feijoada - skanus patiekalas pasigaminti namuose

Ingredientai:

  • Juodosios pupelės
  • Įvairių rūšių kumpis ir dešrelės
  • Svogūnai
  • Česnakas
  • Laurų lapai
  • Čili milteliai
  • Pomidorai
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai
  • Ryžiai (patiekiant)

Gaminimo eiga:

  1. Pupelės turėtų būti išmirkytos per naktį ir išviritos iki pusiau minkštumo.
  2. Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje.
  3. Įmaišykite kumpio ir dešrelių gabalėlius, kepkite, kol lengvai apskrus.
  4. Įdėkite pupelių, laurų lapų, čili miltelių ir supjaustytų pomidorų.
  5. Visą mišinį virkite ant mažos ugnies, kol mėsa taps minkšta ir pupelės visiškai išvirs.
  6. Patiekite su karštais ryžiais ir žalumynais.

Tinka tiek pietums, tiek vakarienei

Kai norime pasiruošti skanų maistą namuose, svarbu žinoti, kokie patiekalai geriausiai tinka konkrečiam paros metui. Čia pateikiami sąrašai jau minėtų receptų, kurie yra puikiai tinkami tiek pietums, tiek vakarienei, užtikrinant skanius pietus šeimai.

Maistas namuose pietums:

  • Italų Bolognese Spageti
  • Ispaniška Paella
  • Indiškas Tikka Masala
  • Tailandiškas Pad Thai
  • Kinietiška Kung Pao Vištiena
  • Japoniškas Ramen
  • Indiškas Chana Masala

Maistas namuose vakarienei:

  • Klasikinis Cezario Salotų Receptas
  • Vegetariškas čili
  • Graikiškas Jogurto Desertas su Medumi ir Riešutais
  • Prancūziškas Ratatouille
  • Meksikietiški Taco su Mėsa
  • Vokiečių Vištienos šnicelis
  • Japoniškas Sushi
  • Amerikietiški Mėsainiai

Greitai ir lengvai paruošiami patiekalai

Kartais, kai laikas yra ribotas, norisi greitai ir lengvai paruošti karštus naminius patiekalus. Štai keletas receptų iš jau aprašytų, kurie yra itin tinkami tiek greitiems pietums, tiek lengvoms vakarienėms.

  • Klasikinis Cezario Salotų Receptas: lengvas ir greitas pasirinkimas, kai norite kažko šviežio ir greito.
  • Italų Bolognese Spageti: paprastas ir greitas būdas pasigaminti sočius pietus.
  • Vegetariškas čili: greitai paruošiamas ir labai sotus patiekalas.
  • Graikiškas Jogurto Desertas su Medumi ir Riešutais: paprastas ir greitas desertas, puikiai tinkantis po lengvų pietų ar vakarienės.
  • Meksikietiški Taco su Mėsa: greitas patiekalas, idealiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
  • Kinietiška Kung Pao Vištiena: greitas ir pikantiškas pasirinkimas vakarienei.
  • Ispaniškas Gazpacho: idealus pasirinkimas karštą vasaros dieną, greitas ir gaivus.

Tikimės, kad šie lengvi receptai ilgam išspręs klausimą “‘ką pasidaryti valgyti?”.

Be komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Mes naudojame slapukus, kad pagerintume jūsų patirtį mūsų svetainėje. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų salygos ir privatumas
PradinisProfilis
Paieška
Į viršų

Tai įkeliama į „wp_footer“ iš šablonų klasės with arguments