Geriausios užkandžių idėjos

Užkandžiai – puikus būdas ne tik paįvairinti šventinį stalą, bet ir išsisukti netikėtai aplankius draugams, o tai padaryti gali padėti kelios paprastos užkandžių idėjos. Dažnai paprasti užkandžiai, tačiau patraukliai pateikti, gali pagyvinti stalą švenčių metu, įnešti daugiau spalvų ir skonių. Na, o jei jus netikėtai užklupo svečiai – kelios užkandžių idėjos gali jus išgelbėti. Svarbiausia, kad šalti užkandžiai gali būti pagaminti iš įvairiausių produktų, kuriuos beveik visada galite rasti savo šaldytuve, ir itin greitai! Pateikiame jums net 12 greitai paruošiamų įvairių skanių ir sveikų užkandžių receptų ir dar šiek tiek idėjų, kuriomis galėsite pasinaudoti ne tik švenčių, bet ir kasdienių pietų metu.
Užkandžių vėrinukai
Mėsos ir daržovių vėrinukai
Šie šalti užkandžiai gali būti gaminami iš ko ne visko, ką randate šaldytuve – viskas, ką jums reikėtų papildomai įsigyti – ilgi mediniai pagaliukai ar plastikiniai smeigtukai. Tai gali būti keptos, vytinos ar rūkytos mėsos gabalėlių duetas su įvairiomis žaliomis, keptomis, džiovintomis ar kitaip paruoštomis daržovėmis – pomidorais, agurkais, cukinijomis, paprikomis, alyvuogėmis, saulėje džiovintais pomidorais, salotomis ir kt.
Sūrio ir vaisių vėrinukai
Dar viena įdomi ir išties skani užkandžių idėja – sūrių ir vaisių vėrinukai. Užverkite ant smeigtuko nedidelį gabalėlį „brie“ sūrio, vynuogę ar šiek tiek pakeptą kriaušę – nustebsite rezultatu. Šie vėrinukai ne tik papuoš jūsų stalą, bet ir, tikime, greitai išgaruos nuo jo!
Vaisių vėrinukai arba vaisių puokštė
Jūsų stalas atrodys nepaprastai, jei jį puoš skanūs užkandžiai iš vaisių. Ant pagaliuko suverti įvairūs vaisiai gali tapti tikra vakarėlio pažiba. Tam, kad užkandžiai atrodytų žaismingiau, galite rinkis įvairių spalvų ir formų vaisius ir uogas. Na, o jei turite šiek tiek daugiau laiko – į pusę arbūzo, meliono ar į nupjauto ananaso minkštimą susmaigstykite įvairiaspalvius vaisių vėrinukus ir turėsite puikią puokštę stapui papuošti!
Užkandžių krepšeliai
Sūrio „Maskarpone“ ir ikrų duetas
Nepaprastai skanūs užkandžiai – krepšeliai su sūriu ir ikrais. Prekybos centruose, ko gero, esate matę įvairių šaukštelių, keksiukų formelių, ir kitokių formų ir dydžių tešlos krepšelius. Rekomenduojame išbandyti juos kartu su „Maskarpone“ sūriu ir raudonaisiais ikrais.
Tunų krepšeliai
Šakute sumaigykite 1 nedidelę skardinę tunų savo sultyse, smulkiai supjaustykite 2 virtus kiaušinius, suberkite 50 g tarkuoto fermentinio sūrio, šiek tiek smulkiai pjaustytų šviežių krapų, įdėkite 3 v. š. majonezo. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į krepšelius.
Pikantiškų morkų krepšeliai
200 g morkų ir 80 g sūrio sutarkuokite. 90 g varškės, 0,5 šaukštelį garstyčių ir dvi česnako skilteles sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Įdėkite šiek tiek druskos. Į gautą masę įmaišykite morkas ir sūrį. Permaišykite ir sudėkite į krepšelius.
Įdaryti kiaušiniai
Kiaušiniai su krabų lazdelėmis
5 išvirtus kiaušinius perpjaukite išilgai pusiau. Į atskirą dubenėlį sudėkite jų trynius. Į dubenį su jais įdėkite 40 g majonezo, 1 a. š. garstyčių, 0,5 a. š. citrinų sulčių, žiupsnelį šviežių smulkiai pjaustytų krapų, šiek tiek druskos ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite, galite pagardinti „Vorčesterio“ padažu. Į masę sudėkite smulkiai pjaustytas krabų lazdeles ir gerai išmaišykite. Į kiaušinių baltymus lygiomis dalimis sudėkite paruoštą įdarą.
Kiaušiniai su pievagrybių įdaru
Išilgai perpjaukite 5 išvirtus kiaušinius. Į atskirą indą iškrapštykite kiaušinių trynius, o baltymus sudėliokite lėkštėje tuščia ertme į viršų. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite smulkiai pjaustytą nedidelį svogūną. Pakepinus kol suminkštės suberkite 100 g smulkiai pjaustytų pievagrybių. Šiek tiek pakepinus ant nedidelės ugnies įdėkite žiupsnelį smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų ir dar minutę pakaitinkite. Palikite atvėsti. Atvėsusią daržovių masę sudėkite į indą su kiaušinių tryniais, įdėkite 1 v. š. majonezo, pagardinkite druska ir pipirais. Viską pertrinkite iki vientisos masės. Paruoštą įdarą sudėkite lygiomis dalimis į kiaušinių baltymus.
Rūkyta mėsyte įdarytos kiaušinių puselės
Išilgai perpjaukite 5 išvirtus kiaušinius. Trynius atskirkite nuo baltymų. Į atskirą dubenį sudėkite trynius ir juos sutrinkite šakute. Įberkite smulkiai pjaustytą nediduką svogūną, nedidelį ryšulėlį krapų, nedidukę išspaustą česnako skiltelę, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų, sudėkite smulkiai pjaustytą rūkytą mėsytę (apie 120 g). Įdėkite šiek tiek majonezo ir gerai išmaišykite. Gautą masę sudėkite lygiomis dalimis į kiaušinių baltymus.
Bulvių užkandėlės
Bulvių užkandėlė su silke ir padažu
4 gerai nuplautas bulves su odele išvirkite. Išvirtas, bet nepervirtas bulves perplaukite šaltu vandeniu, atvėsinkite ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Griežinėlius gausiai aptepkite aliejumi ir dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą, apibarstykite druska ir pipirais. Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje bulves kepkite apie 10 min., kol krašteliai šiek tiek paruduos. Ištraukite ir palikite atvėsti. Į dubenėlį įdėkite 4 v. š. majonezo, 2 v. š. graikiško jogurto, 1 a. š. garstyčių, įberkite šiek tiek kario. Į dubenį sudėkite 1 a. š. smulkintų kaparėlių, 1 pundelį smulkintų petražolių, įtarkuokite du marinuotus agurkus, suberkite smulkintą nedidelį raudonąjį svogūną. Viską gerai išmaišykite. Silkę (apie 100 g ) supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais. Ant bulvės griežinėlio dėkite šaukštelį paruoštos užtepėlės ir silkės gabalėlį.
Saldžių bulvių užkandėlė su lašiša
Nuskuskite 1 didelę saldžią bulvę ir supjaustykite ją maždaug pusės centimetro storio griežinėliais. Riekeles gausiai apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, paprikų milteliais, čili ar kario prieskoniais. Gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasidengtų. Riekeles išdėstykite ant kepimo popieriumi dengtos kepimo formos. Pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15-20 min, kol riekelės suminkštės. Paruoškite varškės užtepėlę: sutrinkite elektriniu smulkintuvu 200 g. varškės (9 % riebumo), vieną česnako skiltelę ir 2 v. š. jogurto. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite. Ant iškepusių ir atvėsusių saldžiųjų bulvių riekelių tepkite varškės, dėkite po gabalėlį lašišos (iš viso reikės apie 50 g). Galite papuošti krapo šakele.
Saldžių bulvių užkandėlė su silke
Nuskuskite 2 saldžias bulves ir supjaustykite jas maždaug pusės centimetro storio griežinėliais. Griežinėlius gausiai apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir norimais prieskoniais. Gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasidengtų. Riekeles išdėstykite ant kepimo popieriumi dengtos kepimo formos ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min, kol suminkštės. 3 avokadus ir 2 silkių filė juosteles supjaustykite riekelėmis. Ant iškepusių ir atvėsusių saldžiųjų bulvių riekelių dėkite kelias avokadų riekeles ir kelis gabalėlius silkės.
Kiti vieno kąsnio užkandžiai
Ko gero jau supratote, kad net ir paprasi užkandžiai gali be galo papuošti jūsų stalą švenčių metu ir kartu būti išties skanūs. Užkandžių idėjos gali būti beribės – be aukščiau įvardintų užkandžių ant savo stalo visuomet galite patiekti mini picas, įdarytas pievagrybių kepurėles su pelėsiniu sūriu, su kiaušiniais ir parmezano sūriu, daržovėmis ar mėsyte. Svečius ir artimuosius taip pat nudžiuginti galite mini burgeriais, lavašo suktinukais, naminiais sušiais, o šventę vainikuoti galite namuose keptu duonos tortu.
Geriausios užkandžių idėjos nepamirštamai Jūsų šventei
Ypatingai atmosferai sukurti kartais neužteks tik gardžių užkandžių idėjų. Tam, kad jūsų šventė būtų nepamirštama, skirkite laiko stalo dekoravimui ir maisto serviravimui. Tai padaryti bus kur kas lengviau, jei turėsite specialiai užkandžiams skirtų indų ir padėklų, salto puošybos elementų ir kitų aksesuarų. Ne tik maistas, bet ir servetėlės, gėlės ar kiti aksesuarai gali padėti ypač greitai sukurti nepamirštamą šventę ar susitikimą.
Be komentarų