15 greitai ir lengvai paruošiamų vakarienės idėjų

vakarienės idėjos
2022-08-27 08:17

Norite pakeisti savo valgiaraštį ir pajusti skonių įvairovę (ir galbūt šiek tiek sutaupyti pinigų sąskaitoje)? Šios greitos vakarienės idėjos paruošiamos per 45 minutes ar net greičiau. Lengvi ir greiti receptai tinka tais atvejais, kai stinga laiko gaminimui ar vartojami maisto produktų likučiai, kurie yra šaldytuve, o vakarienė bus paruošta taip greitai kaip užsisakant maistą atvežimui į namus. Šiame straipsnyje rasite įvairių, skanių ir lengvų visai šeimai tinkančių vakarienės idėjų: nuo klasikinių iki sveikų patiekalų, kurie patiks net išrankiausiems mažyliams. Taigi, svarstote, ką šį vakarą gaminti vakarienei? Pateikiau jums 15 paprastų ir greitų vakarienės idėjų. Turime 10-45 minučių trukmės patiekalų receptų, naudojant tik vieną keptuvę ar verdant ant lėtos ugnies, kad būtų lengviau. Taigi, šiame straipsnyje aprašytos nuostabios vakarienės idėjos:

1. Lengvai pagaminami švediški kukuliai

2. Makaronai su feta ir pomidorais

3. Kepta orkaitėje lašiša su kariu

4. Įdarytos paprikos

5. Vaikystę primenanti pomidorų sriuba

6. Fritata

7. Brokoliai arba žiediniai kopūstai su sūrio padažu

8. Lietiniai blyneliai su varške

9. Gvakamolės užtepėlė

10. Itališkos „Caprese“ salotos

11. Meksikietiškas taco su vištiena

12. Krevetės česnakiniame medaus marinate

13. Makaronai su pesto padažu

14. Sveikuoliški varškėčiai be cukraus

15. Įdaryti pievagrybiai

 O kokia Tavo mėgstamiausia lengvai ir greitai paruošiama vakarienė?

15 idėjų vakarienei – aprašymai

Lengvai pagaminami švediški kukuliai

Lengvi švediški kukuliai yra skanus jautienos ir kiaulienos derinys, troškintas švediškame mėsos kukulių padaže. Per 45 minutes paruošiamas skanus ir lengvas maistas, kuris puikiai tinka savaitės vakarienei ar gali tapti net gardžiu vakarėlio užkandžiu. Švediškų kukulių receptas jau čia.

Makaronai su feta ir pomidorais

Tai istorija apie vieną TikTok tendenciją, kuri gali sudominti jus. Kai pamatai šį receptą, atrodo, kad viskas per daug paprasta. Akivaizdu, kad iškepti fetos gabalėlį su sprogstančiais pomidorais bus nuostabu. Bet ar tai pakankamai gera vakarienės idėja, kad apsilaižytum pirštelius ir kartotum dar vieną porciją? Atsakymas yra taip. Tai genialus receptas, kurį rasite žemiau straipsnyje.

Kepta orkaitėje lašiša su kariu

Tobula ir pikantiška tik 6 ingredientų greita vakarienės orkaitėje – lašiša su kariu. Neabejojame, kad lašišos su kariu patiekalas taps nauja jūsų šeimos manija. Vakarienė paruošta per mažiau nei 20 minučių, įskaitant paruošimo laiką! Receptą rasite žemiau straipsnyje.

Įdarytos paprikos

Iš visų maisto produktų, kuriuos galite įdaryti, paprikas yra mūsų sąrašo viršuje. Paprikos yra pakankamai didelės, kad tilptų daug įdaro, pakankamai tvirtos, kad išlaikytų formą orkaitėje, ir pakankamai švelnaus skonio, kad tiktų prie bet ko. Kitaip tariant, paprikos yra puiki daržovė įvairiems įdarams. Tai dar viena puiki greitos vakarienės orkaitėje idėja! Receptą rasite žemiau straipsnyje.

Vaikystę primenanti pomidorų sriuba

Vienas šaukštas pomidorų sriubos gali automatiškai sugrąžinti jus į vaikystę. Skani sriuba yra pats geriausias maistas, ypač kai ji gaminama namuose. Šiame pomidorų sriubos recepte naudojami švieži pomidorai ir jis primins jūsų mamos pomidorų sriubos gaminimą šių daržovių derėjimo metu. Niekas neprilygsta skaniems pomidorų sriubos, pagamintos nuo nulio iš šviežių ingredientų, skoniams. Taigi atsisveikinkite su konservuota sriuba amžiams ir susipažinkite su nauju mėgstamiausiu pomidorų sriubos receptu, kurį rasite žemiau šiame straipsnyje.

Fritata

Tobula fritata yra puri ir pilna daržovių. Ji nėra sausa, labiau panaši į kempinę ir švelnaus skonio. Fritata yra geriausias savaitės greitos vakarienės idėja, kai galima išvalyti iš šaldytuvo visus daržovių likučius. Fritatos taip pat puikiai gabenamos, tad griežinėlius galima atsinešti į iškylas arba susipakuoti darbo pietums kitai dienai. Vieną iš būdų kaip paruošti fritatą aprašėme žemiau esančiame sekančiame skyrelyje.

Brokoliai arba žiediniai kopūstai su sūrio padažu

Švieži arba šaldyti brokoliai arba žiediniai kopūstai gali būti naudojami šiam skaniam greitos vakarienės patiekalui. Sūrio padažas yra paprastas, bet gali būti pagardintas garstyčiomis, kad būtų dar daugiau skonio. Patiekite kaip garnyrą arba vegetarišką vakarienę.

Lietiniai blyneliai su varške

Kokia vaikystė be lietinių blynelių su varške? Nors jūsų šeima turbūt labiau linkusi vartyti blynelius nei mes – tokie blynai yra nuostabus skanėstas, kurį galima pasigaminti kartu su vaikais. Verta pabandyti ir tiems, kurie nėra blynų vartymo ekspertai. Tiesa, gaminant su vaikais rekomenduojama pasirinkti tokius receptus, kuriuose jie gali atlikti daugiau darbų, o blynelių vartymas yra tikro gyvenimo matematika! Štai čia rasite paprastą tešlos, kurią galima pagaminti per kelias minutes, receptą. Šie blyneliai pagaminami iš ingredientų, kuriuos kiekvienas turi po ranka. 

Gvakamolės užtepėlė

Gvakamolė – skanu, greita ir sveika. Ši užtepėlė yra dar viena greitos vakarienės idėja. Gvakamolės nauda sveikatai pirmiausia kyla iš avokado. Avokaduose gausu sveikų mononesočiųjų riebalų, kurie gerina smegenų veiklą ir sveikatą. Tai vieni iš gerųjų augalinės kilmės riebalų, galinčių padėti sumažinti širdies ligų ir insulto riziką. Gvakamolės receptas pateikiamas žemiau straipsnyje.

Itališkos „Caprese“ salotos

Itališkos „Caprese“ salotos – itin paprastos ir gaivios salotos iš Italijos. Kadangi ingredientų yra labai mažai, bet kuriame šių salotų recepte viskas priklauso nuo ingredientų šviežumo. Numeris vienas yra pomidorai. Švieži sodo pomidorai yra būtini norint tinkamai paruošti šias salotas.

Meksikietiškas taco su vištiena

Įvairūs taco yra skanūs, autentiški ir juos taip lengva pagaminti. Šis tradicinis meksikietiškas patiekalas su mėsa yra pagardintas taco prieskoniais, suvyniotas į minkštas miltų tortilijas, o ant jos viršaus – pomidorai, svogūnai, sūris ar kita. Jis dažnai yra pagardintas šviežia kalendra, gvakamole ar grietine, kad būtų pasiektas geriausias skonių balansas. Bet kuriuo atveju tai didelis hitas, kurio receptą galite rasti žemiau.

Krevetės česnakiniame medaus marinate

Ar šią savaitę ieškote itin skanios, tačiau greitos vakarienės, pagamintos orkaitėje? Mes turime jos receptą čia. Šios krevetės puikiai dera su medaus, sojos padažo ir česnako marinatu, o patiekalas puikiai tinka kiekvieno skonio receptoriams. Taip pat norėdami šiek tiek papildomo skonio, į šį receptą įdedame šiek tiek malto šviežio imbiero, bet tai visiškai neprivaloma.

Makaronai su pesto padažu

Ši vakarienės idėja patiks patiekalų iš makaronų mėgėjams. Pasigaminkite mūsų sočiųjų pesto makaronų, kad paruoštumėte greitą, visai šeimai tinkamą patiekalą. Receptą rasite žemiau šiame straipsnyje.

Sveikuoliški varškėčiai be cukraus

Varškėčiai nuo seno Lietuvoje labai mėgstami. Jie skanūs, greitai pagaminimi ir jiems nereikia daug sudedamųjų dalių. Dar vienas greitos vakarienės orkaitėje  receptas – labai paprasti ir sveikuoliški varškėčiai orkaitėje be cukraus. Recepto ieškokite sekančiame skyrelyje.

Įdaryti pievagrybiai

Pakelkite ranką, jei esate grybų patiekalų mėgėjas! Žinau, kad tikrai esate. Taigi, natūralu, kad mes pateikėme šį puikių receptą su pievagrybiais. Paprasta, sveika ir greita vakarienės idėja. Šio patiekalo tikrai norėsis paragauti! Pradėkime. Receptą ieškokite toliau skaitydami straipsnį.

Idėjos aprašytos receptais

Pateikiame 15 vakarienės idėjų receptus su instrukcijomis kaip reikia gaminti ir kiek jums tai užtruks:

1. Lengvai pagaminami švediški kukuliai

Švediški kukuliai

Šis populiarus IKEA patiekalas gali būti pagaminamas nesunkiai ir namuose vos per 45 minutes. Mėsos kukuliams paruošti reikės ⅓ stiklinės džiūvėsėlių, ½ stiklinės pieno,1 kiaušinio, 1 arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių, 1 arbatinio šaukštelio česnako miltelių, ¾ arbatinio šaukštelio druskos, ¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų, ¼ arbatinio šaukštelio universalių prieskonių arba muskato riešuto, 500 gr maltos jautienos, 250 gr maltos kiaulienos, 2 valgomieji šaukštai smulkiai pjaustytų petražolių, 2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus,1 valgomasis šaukštas sviesto. O švediškų kukulių padažui reikės: 5 valgomieji šaukštai sviesto, 1/3 stiklinės miltų, 2 ½ – 3 stiklinės jautienos sultinio, 3/4 stiklinės grietinės, pagal skonį druskos ir pipirų, 1 valgomasis šaukštas smulkiai sumaltų petražolių. Visus mėsos kukulių ingredientus ir gerai išmaišome. Rankomis formuojame nedidelius mėsos kukulius, dedame juos kepti į įkaitintą keptuvę bei apkepame juos apie 5 minutes. Vėliau į tuščią keptuvę ištirpdome sviestą, pilame pusantros stiklinės sultinio. Likusią dalį sultinio sumaišome su miltais. Kai keptuvėje sultinys užverda, pilame grietinę, beriame druską, pipirus. Supilame sultinio ir miltų mišinį, kaitiname maišydami tol, kol padažas sutirštėja. Į keptuvę su padažu įdedame mėsos kukulius ir kaitiname viską ant vidutinės ugnies dar 10-15 minučių.

2. Makaronai su feta ir pomidorais

Makaronai su feta

Tikra interneto sensacija virtę makaronai paruošiami vos per 30 minučių. TikTok makaronams pagaminti reikės: 2 šakelių arba 500 g vyšninių pomidorų, 3 skiltelės česnako, 50 ml aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus, 1 pakelis ar 230 g feta sūrio, 3 šakelės šviežių čiobrelių, 400 g makaronų, šviežio baziliko, pagal skonį juodujų pipirų. Į kepimo indą dedame fetos sūrį. Aplink jį išdėliojame pomidorus Viską apibarstome čiobreliais, pipirais ir tarkuotu česnaku bei apšlakstome alyvuogių aliejumi. Dedame kepti į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Išverdame makaronus. Pomidoriukus ir fetą traukiame iš orkaitės. Šakutesūrį patraiškome ir išmaišome ir sudedame makaronus.

3. Kepta orkaitėje lašiša su kariu

Lašiša su kariu

Lašiša naudojama daugybėje pasaulio virtuvių ir yra turtinga omega-3 ir omega-6 rūgštimis. Ji puikiai tinka vakarienei, jeigu yra pateikiama vien su daržovėmis. Jums pristatysime labai paprastą receptą, o vakarienei paruošti reikės tik 15-20 minučių. Jums 2 porcijoms reikės: 300 g lašišos pjausnių, 2 citrinos griežinėlių, kario prieskonio, šesnako skiltelės, džiovinų bazilikų ir čiobrelių pagal skonį. Lašišos pjausnius įtriname kariu, smulkintais balžzilikais ir smulkintu česnaku. Prieš kepdami orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių, užbarstome čiobrelių ir uždedame citrinos griežinėlių.

4. Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos

Šis skanus ir greitas patiekalas paruošiamas tik per 30-45 minutes ir nereikalauja didelių pastangų. 2 porcijoms reikės: 2 paprikų, 150 g maltos jautienos, 100 g morkų, 50 g svogūnų, 40 g graikiško jogurto, 40 g mėgstamo sūrio, druskos, juodųjų pipirų, kario pagal skonį, sviesto kepimui keptuvėje. Paprikas perpjaukite per pusę išilgai ir pašalinkite sėklas. Keptuvėje, svieste 10 minučių pakepinkite susmulkintą svogūną, vėliau sudėkite tarkuotas morkas, jautieną ir prieskonius. Viską sumaišyti su graikišku jogurtu, įdaryti paprikas ir pabarstyti tarkuotu sūriu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

5. Vaikystę primenanti pomidorų sriuba

Pomidorų sriuba

Vasaros pabaigoje pomidorai ima džiuginti savo derliumi. Patiekalai iš šių daržovių itin paprasti ir skanūs. Patiekalas ruošiamas apie 45 minutes. 4 asmenų šeimai ruošiamas pomidorų sriubos ingredientų sąrašas yra toks: 1 kilogramas pomidorų, 1 vienetas svogūnų, 1 obuolys, 2 skiltelės česnako, pagal skonį sultinio (arba vandens), baziliko, druskos, pipirų bei šiek tiek alyvuogių aliejaus. Pomidorus nulupkite, perpjaukite pusiau. Obuolį perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Svogūną nulupkite, perpjaukite į keturias dalis. Česnako skilteles nulupkite ir perpjaukite į 2 dalis. Apšlaistę visus ingridientus alyvuogių aliejuje kepkite okaitėje, 210 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Iškepusias daržoves kartu su baziliku, druska ir pipirais sudėkite į indą ir blenderiu sutrinkite iki vientisos masės. Skanaus.

6. Fritata

Fritata

Itin lengvas receptas norint išvalyti šaldytuvą nuo maisto produktų likučių. Ruošiant fritatą, labai pagelbės virtuvės įrankiai smulkinant įvairias daržoves. Greitas 30 minučių trukmės receptas susideda iš 5 kiaušinių, 100 g sūrio (fetos, parmezano ar mocarelos), 100 g cukinijų, 100 g paprikų arba baklažanų, 50 g pomidorų, pagal skonį svogūnų laiškų, druskos ir pipirų. Į apvalų indą įdėkite kubeliais pjaustytas daržoves, išskyrus pomidorus. Kiaušinius išplakti su svogūnų laiškais, druska ir pipirais bei užpilti ant daržovių. Uždėkite pjaustytus pomidorus ir sūrį ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje tik 20 minučių.

7. Brokoliai arba žiediniai kopūstai su sūrio padažu

Brokoliai su sūriu

Iš viso ruošdami šį sveiką ir vegetarišką patiekalą užtruksite 30-35 minutes. Jums reikės: 150 g brokolių žiedynų arba žiedinių kopūstų, 20 g sviesto, 20 g miltų, 150 ml pieno, 60 g čedaro, stambiai tarkuoto, 1 šaukštelis viso grūdo garstyčių (nebūtina), pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Virkite brokolius verdančiame vandenyje apie 3 minutes, tada gerai nusausinkite ir sudėkite į nedidelį indą. Ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydami virkite 1 minutę. Palaipsniui supilkite pieną, gerai plakdami, kol gausite vientisą padažą. Virkite ant vidutinės-mažos ugnies, dažnai maišydami, kol padažas šiek tiek sutirštės. Nukelkite nuo ugnies, suberkite tarkuotą sūrį ir garstyčias, žiupsnelį druskos ir šiek tiek juodųjų pipirų. Maišykite, kol sūris išsilydys ir gerai susimaišys. Sūrio padažą užpilkite ant brokolių ir kepkite 20-25 minutes orkaitėje.

8. Lietiniai blyneliai su varške

Lietiniai su varške

Mažieji smaližiai neatsispirs tokiai saldžiai vakarienės idėjai.Tešlai ir varškės įdarui paruošti užtruksite 10 minučių, kepimui reikės 20 minučių, o viso patiekalo paruošimui tik 30 minučių. 8 blyneliams reikės: 1½ stiklinės arba 210 g miltų, 5 kiaušiniai (3 tešlai ir 2 įdarui), 2 stiklinių arba 500 ml pieno, ¼ arbatinio šaukštelio druskos, 3 valgomieji šaukštai cukraus (1 tešlai, 2 varškės įdarui), 360 g varškės, 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su pienu. Suberkite miltus, išsijotus su druska ir cukrumi. Šiam patiekalui reikalinga įkaitinta virš vidutinio dydžio ugnies keptuvė blynams. Pilkite tiek tešlos, kad judindami keptuvę paskirstytumėte ją per visą keptuvės plotą plonai ir tolygiai. Sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Dėkite įdarą į vidų, sulankstykite ir iškepkite dar porą minučių.

9. Gvakamolės užtepėlė

Gvakamolės užtepėlė

Pagaminti šį meksikietišką patiekalą užtruks tik 10 minučių. Reikės: 3 sunokusių avokadų, ½ svogūno, 1 skiltelės česnako, 1 citrinos sulčių, 2 slyviniai pomidorai (apie 120 gramų), pagal skonį druskos ir pipirų. Vidutiniame dubenyje sutrinkite avokadus, citrinos sultis ir druską. Sumaišykite svogūną, pomidorus ir česnaką. Įmaišykite druską ir pipirus. Palikite šaldytuve 1 valandą, kad gautumėte geriausią skonį, arba patiekite iš karto.

10. Itališkos „Caprese“ salotos

Itališkos Caprese salotos

Šios salotos tinka pradedančiajam yra nesudėtingos ir paruošiamos per 30 minučių. Salotoms reikės 1 stiklinės balzamiko acto, 2 vienetus mocarelos sūrio, 4 vienetų pomidorų, pagal skonį šviežio baziliko, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Balzaminio actą supilkite į puodą ir virkite apie 20 min., vėliau atvėsinkite. Griežinėliais supjaustykite pomidorus ir mocarelos sūrį, sudėkite baziliką, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir vėliau balzaminio acto glazūra.

11. Meksikietiškas taco su vištiena

Taco su vištiena

Šį kartą pateikiame 30 minučių trukmės taco receptą su vištiena. 4 porcijoms reikės: 500 gr vištienos filė, 1 pakelio taco prieskonių, 1 valgomojo šaukšto sviesto, 1 žalioji paprika, 2 pomidorai, 1 pakelis taco geldelių, 100 gramų sūrio, pagal skonį kalendros. 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes iškepame vištieną, įtrintą taco prieskoniais. Atvėsiname, supjaustome kubeliais vištieną, o kartu ir papriką bei pomidorus. Viską sumaišome ir dedame į tako paplotėlius, uždedame sūrio. 250 laipsnių orkaitėje kepame taco geldeles su įdaru tol, kol sūris išsilydys. Pagardiname kalendromis.

12. Krevetės česnakiniame medaus marinate

Krevetės medaus padaže

Patiekalui iškepti reikės tik 10 minučių. Visgi, krevetes reiktų marinuoti 8-12 valandų prieš kepimą. Šio greito recepto ingridientai: trečdalis stiklinės medaus, ketvirtadalis stiklinės sojų padažo, 2 skiltelės česnako, tarkuoto šviežio imbiero pagal skonį. Po marinavimo laikotarpio, krevetes sudėti į skardą orkaitėje, įkaitintoje 180 laipsnių ir kepti apie 10 minučių. Patiekti su įvairiais garnyrais – daržovėmis, grikiais, bulvėmis, ryžiais ir panašiai. 

13. Makaronai su pesto padažu

Makaronai su pesto padažu

Nuostabiems makaronams su pesto padažu reikės 35-40 minučių bei 180 g vištienos filė, 200 g makaronų, 3 valgomieji šaukštai pesto padažo, 150 ml grietinėlės,100 g šaldytų žirnelių, 2 česnako skiltelės, 1 sauja gražgarsčių, pagal skonį druskos, pipirų, parmezano, 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus kepimui. Iš pradžių susipjaustome vištienos filė kubeliais, apibarstome druska, pipirais. Viską pamaišome ir paliekame porai minučių pasimarinuoti bei išverdame makaronus. Kai lieka porą minučių iki makaronų išvirimo, sudedame žirnelius. Į įkaitintą keptuvę beriame smulkintą česnaką ir jį pakepame ant vidutinės ugnies porą minučių. Tuomet sudedame vištieną ir ją pakepame. Jai beveik iškepus, dedame pesto, pilame grietinėlę ir viską išmaišę dar kepame porą minučių, kol pilnai iškepa vištiena. Tada į keptuvę beriame makaronus su žirneliais, dedame gražgarstes, tarkuoto parmezano sūrio, pagardiname druska ir pipirais bei porą minučių pakepame. Skanaus.

14. Sveikuoliški varškėčiai be cukraus

Varškėčiai be cukraus

Varškėčiai be cukraus? Greita, lengva ir skanu. Įsitkinkite patys. 30 minučių trukmės patiekalui paruošti Jums reikės: 500 gr riebios varškės, 2 kiaušinių, pusės stiklinės kukurūzų miltų, pagal skonį druskos. Varškę sumaišome su kiaušiniais, miltais ir druska. Ant pjaustymo lentelės užberiame miltų, formuojame dešrelę ir supjaustome. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (apie 25 minutes).

15. Įdaryti pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai

Tai tikra sensacija grybų mėgėjams. 30 minučių trukmės pievagrybių su įdaru patiekalui paruošti reikės: 100 g varškės, 60 g fetos, 8 didelių pievagrybių, 40 g parmezano, 1 skiltelės česnako, 1 valgomojo šaukšti saulėgrąžų aliejaus, pagal skonį citrininio čiobrelio, aitriosios paprikos, druskos pipirų. Grybus nuplauname, nupjauname kotelius ir išskobiame, o viršų aptepame aliejumi. Varškę, fetą, tarkuotą česnaką, prieskonius sutriname ir sumaišome bei įdarome pievagrybius. Ant viršaus uždedame tarkuoto parmezano. Orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje kepame 15-20 minučių.

Be komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Mes naudojame slapukus, kad pagerintume jūsų patirtį mūsų svetainėje. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų salygos ir privatumas
PradinisKategorijosProfilis
Paieška